Internet rat
242

Kaplan nastavlja: Ajnadžiću, nemaš ti pojma, a mene je stid što smo u istoj stranci

Klix.ba
Facebook prepirka predsjednika Općinskog odbora SDA Stolac Salmira Kaplana i načelnika Općine Centar Nedžada Ajnadžića, u vezi sa 15.000 KM koje je sarajevska općina donirala Stocu, dobila je svoj nastavak.

Naime, prvo je Kaplan optužio Ajnadžića da je finansijska sredstva donirao HDZ-u, a ne Općini Stolac, nakon čega je reagovao načelnik sarajevske Općine Centar kazavši da za njega ne postoje "svoji" i "tuđi" u nesreći jer je donacija namijenjena Civilnoj zaštiti Stolac.

Nakon Ajnadžićevog odgovora, ponovo je za tastaturu sjeo kadar SDA iz Hercegovine Salmir Kaplan i napisao:

"Nedžade Ajnadžiću, jesi li pitao Danijela Babića, potrčka od Stjepana Boškovića, koji je sjedio s tobom, da li on i Boškovic poznaju "naše" i “njihove” kad dijele stipendije, pa 40 stipendija dodijele tim nekim “njihovim”, a samo jednu tim nekim “našim”?"

Kaplan je zatim online putem postavio nova pitanja Ajnadžiću: "Jesi li ih pitao koliko je pripravnika primljeno u općinu koji nisu hrvatske nacionalnosti? Jesi li ih pitao kako su krali na izborima?? Nemaš ti pojma Nedžade Ajnadžiću ko su “naši” a ko “njihovi”, a nije ti prvi put!"

Predsjednik OO SDA Stolac je pozvao Ajnadžića da posjeti Dubrave kod Stoca.

"Pa pitaj Tabakoviće s čime će oni gasiti ako u njih u mahali plane jer su ih Bošković i taj tvoj Babić preskočili kad su vodu uvodili, preskočili su ih jer nisu Hrvati. Ili da čekaju dok dođu Babić i Bošković s tih tvojih 15.000 KM?"

Za kraj Kaplan je poručio da ga je stid što su Nedžad Ajnadžić i on članovi iste političke stranke.

"Dok su god u politici takvi licemjeri i interesdžije poput tebe, nema u ovoj državi napretka."