Pogledajte video
68

Kapidžić zamolio Melank da više diskutuje, a manje čita, pa ga Bešlija optužila da vrijeđa žene

D. Be.
Burna rasprava u Skupštini KS
Burna rasprava u Skupštini KS
Zastupnik Faruk Kapidžić (SDA) danas je na sjednici Skupštine KS zamolio kolegicu iz Naše stranke da više diskutuje, a manje čita. To je izazvalo reakciju Vildane Bešlije (NS) koja ga je optužila da vrijeđa žene.

"Zamolio bih ljude, ovo je skupština, parlament, gdje se parlata, a ne čita. Nije čitaonica, pa bih kolegice iz Naše stranke zamolio da malo razgovaraju, a ne čitaju napisano", izjavio je Kapidžić replicirajući Miomirki Melank koja je tokom svog izlaganja čitala sa laptopa.

Nedugo zatim za riječ se javila Vildana Bešlija iz Naše stranke koja je optužila Kapidžića da vrijeđa žene.

"Uvrijedio je kolega Kapidžić, zastupnik Kapidžić, previše je da kažem kolega, Miomirku Melank. U nedostatku argumanata ovo nije prvi put da vrijeđate i to je krajnje nedopustivo...", rekla je.

Za riječ su se zatim javili Haris Zahiragić i Mahir Dević, zastupnici SDA, koji su stali u odbranu svog stranačkog kolege.

Mahir Devic je poručio da se na takav način pokušava prezentovati javnosti da se neko loše odnosi prema ženama i da to nije uredu.

"Ovo je konstatacija, uopće je nisam razumio kao uvredu", dodao je.

Zahiragić je zatim kazao: "Da li je izmišljanje uvreda na račun žena koje ste pokušali inputirati klubu SDA i opoziciji sve što možete ponuditi? Ja znam da nije. Tamo gdje nema traga toga što ste spomenuli. To nije korektno."

Zahiragić je zatim Bešliji poručio da i ona često čita za vrijeme diskusije.

"Ali da budem gender sensitivan, ne samo žene. I muškarci iz Naše stranke čitaju kada diskutuju, na svim nivoima, što možda govori da imate dobre pripreme u centrali", dodao je.

Bešlija je kolegama iz SDA poručila da im je neophodna edukacija kako bi im neke stvari bile jasnije.