BiH
121

Kao u ratu: Cisterne u Sarajevu dostavljaju vodu građanima koji ih dočekuju sa kanisterima

I. P.
Foto: Čitatelj/Klix.ba
Foto: Čitatelj/Klix.ba
Cisterna KJKP "Vodovod i kanalizacija" u ponedjeljak poslijepodne obišla je lokacije u Kantonu Sarajevo isporučivši vodu građanima koji danima imaju probleme sa redovnom isporukom čiste vode.

Kako je za Klix.ba potvrđeno, jedna od lokacija bila je Vogošća, odnosno ulica Donja Jošanica koja već šesti dan nema redovan dovod čiste i pitke vode, a uslijed kvarova uzrokovanih niskim temperaturama. Voda je dostavljena građanima koji su cisternu dočekali sa kanisterima i kantama.

Podsjećamo, veliki broj ulica u Kantonu Sarajevo danima nema pristup pitkoj vodi zbog posljedica pucanja cijevi uslijed nedavnih niskih temperatura.

Kako je iz ViK-a prije nekoliko dana objašnjeno, najveći broj problema uzrokovan je pucanjem cijevi, stakala na vodomjerima i zaleđenjem priključnih cijevi.

Foto: Čitatelj/Klix.ba
Foto: Čitatelj/Klix.ba

U saopćenju od 14. januara iz ViK-a je istaknuto kako su svi raspoloživi resursi na terenu, ali da oni nisu dovoljni kako bi se riješili svi problemi.

Preduzeće će se obratiti Kantonu Sarajevo kako bi se angažovali dodatni resursi koji bi bili značajna ispomoć u rješavanju novonastalih problema, jer KJKP VIK d.o.o. Sarajevo nije u mogućnosti samo sa svojim kapacitetima da to uradi .

ViK je u nedjelju od Vlade KS zatražio 10 miliona KM za rekonstrukciju najugroženijih cjevovoda.