{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kantonima sa podijeljenim školama ne isplaćivati novac

F
24.1.2010. u 14:32
0
10
Kantonima sa podijeljenim školama ne isplaćivati novac
0
Kantonima sa podijeljenim školama ne isplaćivati novac
Poslanik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Damir Mašić i delegat te stranke u Domu naroda Parlamenta FBiH Saša Magazinović predlažu federalnom premijeru Mustafi Mujezinoviću da do rješavanja problema segregacije u obrazovanju, koji se najjasnije očituje kroz postojanje „dviju škola pod jednim krovom“, obustavi sve transfere iz budžeta FBiH kantonima i općinama u kojima postoji ta "necivilizirana pojava".
U otvorenom pismu Mujezinoviću Mašić i Magazinović ističu da se problemi u obrazovanju u FBiH "sporo ili nikako ne rješavaju" i da njihovi kontinuirani pokušaji da putem parlamentarnih inicijativa Ministarstvu obrazovanja i Vladi FBiH ukažu na njih i predlože načine rješavanja nisu rezultirali nikakvom reakcijom, što je i povod da traže od federalnog premijera da energično djeluje u rješavanju "nagomilanih problema".

'Mi u SDP-u smatramo da je nedopustivo da se djeca razdvajaju po bilo kojoj osnovi, posebno po nacionalnoj, te zbog toga najoštrije osuđujemo sve ovakve pojave i tražimo od Vas da se pridružite svima nama koji smo opredijeljeni da se borimo za iskorjenjivanje ove pojave, navedeno je u pismu.

Potpisnici pisma ujedno naglašavaju kako je "sramota da se u 21. vijeku u državi koja ima tzv. demokratsko uređenje tolerira pojava koja predstavlja najgrublju segregaciju svojstvenu mračnom srednjem vijeku".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: