BiH
1

Kantonalnoj bolnici Zenica uručena oprema za bebe i porodilje

Piše: A. B.
Foto: Kantonalna bolnica Zenica
Foto: Kantonalna bolnica Zenica
Javnoj ustanovi Kantonalna bolnica Zenica uručena je donacija u vidu opreme za bebe i porodilje na Porođajnom odjelu ove zdravstvene ustanove.

Donator opreme za bebe i porodilje je Procter & Gamble International Operations, a donirana su dva krevetića, dvije neonatalne stolice i 5.028 komada Pampers pelena veličine 0/1. Kako su za portal Klix.ba kazali iz Kantonalne bolnice Zenica, ukupna vrijednost donacije je 1.970,89 KM.

"U ime naše ustanove predstavniku donatora je uručena zahvalnica za donaciju koja će unaprijediti kvalitet rada u Porođajnom odjeljenju", kazali su za naš portal.

Prethodno je Služba za ženske bolesti, perinatologiju i neonatologiju Kantonalne bolnice Zenica dobila svoj odjel, a on je opremljen potpuno novim medicinskim namještajem, kompletnom operacionom salom, porođajnim stolovima, ginekološkim stolovima i 67 električnih kreveta.

Kontinuiranim opremanjem ovoga odjela dobiva se višestruka korist za građanke i građane Zeničko-dobojskog kantona, ali i za uposlenike Kantonalne bolnice Zenica. Ovim se i znatno podiže kvalitet podrške i usluga smještaja porodilja i njihove djece.

Inače, na Porođajnom odjelu ove bolnice se obavi blizu 3.100 poroda godišnje od čega se njih 30 posto završi carskim rezom. Prema prethodnim saznanjima, ovoj Službi, ali i cjelokupnom zdravstvenom sistemu u ZDK, potrebna je velika finansijska i materijalna pomoć.