|

Kantonalna organizacija SDUBiH optužuje Komšića, Lazovića i Pećanca za nedomaćinsko trošenje stranačkog novca

Kantonalna organizacija SDUBiH optužuje Komšića, Lazovića i Pećanca za nedomaćinsko trošenje stranačkog novca
0
F
FENA
19.11.2007. u 17:38
0
komentara
0

dijeljenja
Kantonalna organizacija SDUBiH optužuje Komšića, Lazovića i Pećanca za nedomaćinsko trošenje stranačkog novca
Kantonalna organizacija Socijaldemokratske unije (SDU) Bosne i Hercegovine u Sarajevu reagirala je saopćenjem za javnost na današnje izjave Ive Komšića, objavljene u štampi, u kojima on, prema navodima organizacije, govori o "navodnom nedomaćinskom ponašanju predsjednika SDUBiH Sejfudina Tokića".
Organizacija, pak, u ovom saopćenju za javnost, za nedomaćinsko trošenje stranačkog novca optužuje kantonalne poslanike svoje stranke Ivu Komšića, Miru Lazovića i Nermina Pećanca.

"Parlamentarna grupa u Skupštini Kantona Sarajevo koju čine Komšić, Lazović i Pećanac je u svom finansijskom izvještaju za dva mjeseca prikazala sljedeće stavke: putni troškovi u Kantonu Sarajevu 5.609,00 KM, restoran „Lovac (ugostiteljske usluge) 1.372,00 KM, nabavka mobitela 810,00 KM, troškovi mobitela 422,22 KM, utrošak benzina - loko vožnja 501,98 KM, itd.

Očigledno je da izabrani parlamentarci u Skupštini Kantona Sarajevo Komšić, Lazović i Pećanac 'domaćinski' koriste sredstva Socijaldemokratske unije za ugostiteljske usluge i lične potrebe, a istovremeno su samovoljno prestali finansiranje centrale SDUBiH, iako postoji odluka Predsjedništva stranke od 1.1. 2007. godine.

Nažalost, i nas ste natjerali da prvi put konkretno ukažemo na vaš način trošenja sredstava.

Kakvi su vaši ciljevi i vaša uloga u rušenju ugleda SDUBiH, sigurno treba da se ostavi svakom pojedincu da donese svoj zaključak", navedeno je u ovom saopćenju za javnost kantonalne organizacije SDU-a BiH u Sarajevu.

Organizacija je dalje poručila da će o ulozi ove trojice dužnosnika SDU-a BiH u navodnom raspuštanju tri kantonalne i 16 općinskih stranačkih organizacija biti riječi na vanrednom kongresu stranke 8. decembra ove godine.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.