{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kantonalna Lista lijekova usklađena s federalnom

F
12.12.2013. u 18:53
0
5
Kantonalna Lista lijekova usklađena s federalnom
0
Kantonalna Lista lijekova usklađena s federalnom
Vlada Kantona Sarajevo donijela je na svojoj sjednici Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o Listi lijekova Kantona Sarajevo radi, kako je to pripisano i federalnom Odlukom o Listi lijekova, usaglašavanja pozitivne Liste lijekova kantona s federalnom Listom lijekova.
Shodno tome, izmjene se odnose na dopunjavanje kantonalne Liste lijekova i na ispravke cijene nekih lijekova i njihovo usklađivanje s federalnom listom.

Na Listu lijekova Kantona Sarajevo uvršteni su i neki lijekovi koji su, nakon usvajanja Liste, okončali proces svoje registracije.

Na današnjoj sjednici Vlada je donijela rješenja o razrješenju predsjednika i članova upravnih odbora pet javnih ustanova iz oblasti kulture i to: Narodnog pozorišta, Collegium artisticuma, Sarajevo arta, Bosanskog kulturnog centra i Historijskog arhiva, te na te pozicije imenovala vršioce dužnosti, najduže na period od tri mjeseca, do okončanja procedura javnog konkursa.

Na osnovu tog pravnog akta, a to su odluke o preuzimanju prava osnivača spomenutih ustanova te nakon neusvajanja izvještaja o njihovom poslovanju u protekloj godini od Skupštine Kantona Sarajevo, Vlada je danas razriješila dužnosti i direktore Historijskog arhiva, Collegium artisticuma i Narodnog pozorišta, dok su direktori Sarajevo arta i Bosanskog kulturnog centar podnijeli ostavke na dužnost direktora još u 2012. godini.

Zbog isteka mandata, Vlada je danas razriješila dužnosti predsjednike i članove Školskih odbora u 66 osnovnih škola na području Kantona te do okončanja procedura konkursa na te pozicije imenovala vršioce dužnosti, najduže u trajanju do tri mjeseca, saopćeno je iz Press službe KS.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: