{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kantonalna bolnica Goražde suočena s problemima

F
10.4.2012. u 16:10
0
1
Kantonalna bolnica Goražde suočena s problemima
0
Kantonalna bolnica Goražde suočena s problemima
Kantonalna bolnica Goražde
Premijer BPK-a Goražde Emir Frašto i ministrica zdravstva Azra Kuljuh danas su s menadžmentom Kantonalne bolnice Goražde te direktorom Zavoda zdravstvenog osiguranja BPK-a Feridom Plehom razgovarali o potrebama i problemima u funkcioniranju ove zdravstvene ustanove.
Naglašeno je da je Kantonalna bolnica suočena s dugovanjima koje je potrebno izmiriti radi izlaska iz stanja nelikvidnosti. Data je puna podrška direktoru bolnice dr. Bejadinu Lutviću u realizaciji započetih aktivnosti na organizaciji posla i racionalizaciji troškova.

Istaknuto je da podrška Vlade i Zavoda zdravstvenog osiguranja neće izostati ni u osiguranju sredstava za specijalizacije doktora i edukaciju medicinskog osoblja, nabavku medicinske opreme, kao i u osiguranju boljih uvjeta za rad bolnice i isplatu plaća uposlenima.

Među općim mjerama za smanjenje gubitaka Kantonalne bolnice nalazi se i rješavanje pitanja hemodijalize otvaranjem Odjela za hemodijalizu u Goraždu, kao i odjela za transfuziologiju i ocjenu radne sposobnosti.

O tome, kao i o ostalim pitanjima vezanim za Kantonalnu bolnicu Goražde, kao što su rješavanje pitanja duga prema Kliničkom centru Koševo i podršci u nabavci opreme, premijer, kantonalna ministrica zdravstva i predsjednik Upravnog odbora bolnice razgovarat će sutra u Sarajevu s federalnim ministrom zdravstva.

U sanacionom programu Kantonalne bolnice, koji bi se trebao naći pred Vladom Bosanskopodrinjskog kantona Goražde, definirat će se mjere i obaveze svih učesnika, s posebnim akcentom na preispitivanje unutrašnjih mogućnosti na racionalizaciji troškova, objedinjavanje pojedinih službi i bolju organizaciju, istaknuto je na današnjem sastanku predstavnika Vlade BPK-a s menadžmentom Kantonalne bolnice Goražde.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: