Kanton Sarajevo: Zaključci o GRAS-u u srijedu

F
FENA
26.12.2011. u 19:35
0
6
Kanton Sarajevo: Zaključci o GRAS-u u srijedu
0
Kanton Sarajevo: Zaključci o GRAS-u u srijedu Skupština KS (Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
Više od osam sati trajala je današnja tematska sjednica Skupštine Kantona Sarajevo (KS) koja je održana radi utvrđivanja i rješavanja nagomilane problematike u Komunalnom javnom kantonalnom preduzeću Gradski saobraćaj - GRAS, koja je na kraju prekinuta.
Kako je predložila predsjedavajuća Skupštine KS-a Mirjana Malić, a zastupnici usvojili jednoglasno, sutra, 27. decembra, će biti održana proširena sjednica Kolegija Skupštine KS-a s predstavnicima GRAS-a na kojoj će se pokušati sačiniti prijedlog mjera za sanaciju problema u ovom preduzeću.

"Tada ćemo odlučiti kada će tematska sjednica biti nastavaljena u srijedu, da li prije početka redovne sjednice Skupštine ili na njenom kraju", pojasnila je Malić.

Predstavnici Sindikata GRAS-a tražili su da se obavezujući zaključci sa Skupštine danas usvoje, ali su zastupnici iz opozicije i pozicije naglasili da dva dana ništa ne znače u odnosu na deset godina gomilanih problema.

Inače, zastupnici su danas problematizirali činjenicu da niti jedna od mjera koje je na početku sjednice prezentirao ministar saobraćaja KS-a Haris Lulić nema rok do kada treba biti realizirana, ko će biti odgovoran za nju te obaveza da se o njima izvjeste zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo.

Ministar Lulić, između ostaloga, naglasio je danas da je projekt uvođenja elektronskih karata završen, kao i projekt sanacije tramvajske pruge, a elaborat o trolejbusima bit će završen krajem janura. Projekti bi bili operativni čim se osigura potreban novac za njihovu implementaciju.

Premijer KS-a Fikret Musić podsjetio je da je u budžetu za 2012. godinu za GRAS predviđeno 26.120.000 KM. Taj novac predviđen je za direktne intervencije, sufinansiranje studentskih, učeničkih i penzionerskih karata, remont tramvajske pruge i ostale potrebe preduzeća.

O zaključcima koje bi sutra trebao formulirati prošireni Kolegij Skupštine KS-a izjasnit će se zastupnici u srijedu, rečeno je na kraju današnje sjednice.


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: