Općina Stari Grad
54

Kanton Sarajevo: Potpisan sporazum o obnovi šest cesta vrijednosti više od pola miliona KM

L. S.
Načelnik Općine Stari Grad Irfan Čengić potpisao je danas Sporazum o zajedničkom pokretanju postupka javne nabavke za rehabilitaciju lokalnih cesta od značaja za Kanton Sarajevo na području Općine Stari Grad.

Sporazum je potpisao sa direktorom Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmirom Kovačem, a uz prisustvo i podršku ministra saobraćaja Kantona Sarajevo Adnana Štete.

Svojim potpisima ozvaničili su planirane aktivnosti obnove šest ulica u mjesnim zajednicama Bistrik, Hrid-Jarčedoli, Mahmutovac, Mjedenica, Moščanica i Vratnik. Ulice obuhvaćene ovim projektom su: Bistrik basamaci, Pod Hridom, Paje sokak, Grlica, Hadžijska ravan i Nevjestina.

"Ministar Šteta je pokazao da je čovjek od riječi i ovim smo započeli ono što je dogovoreno na ranijem sastanku. Osim ovog čekaju nas važni projekti poput rekonstrukcije ceste uz cijelu dužinu tramvajske pruge, put za Barice, cesta Bistrik i regionalni put od mosta na Obhodži do Konzuma na Mošćanici" istakao je načelnik Čengić.

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta, načelnik Općine Stari Grad Irfan Čengić i direktor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmir Kovač
Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta, načelnik Općine Stari Grad Irfan Čengić i direktor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmir Kovač

Svoje zadovoljstvo što će i u ovoj godini realizovati značajan broj projekata koji će poboljšati svakodnevnicu u Starom Gradu izrazio je i ministar Šteta.

“Ovaj sporazum je rezultat potreba građana Starog Grada koje je načelnik Čengić prepoznao i naše opredjeljenosti da nastavimo ulagati u razvoj općine. Mnogo toga nas očekuje u 2024. godini i radujem se saradnji”, rekao je ministar Šteta.

Ukupna procijenjena vrijednost projekata je 550.000,00 KM, a Općina Stari Grad će osigurati značajan doprinos u iznosu od 42.735,04 KM kako bi podržala realizaciju svih projekata previđenih Sporazumom.

Ovaj Sporazum predstavlja korak naprijed u poboljšanju cestovne infrastrukture, ali je i još jedan pokazatelj dobre saradnje načelnika Čengića sa Vladom Kantona Sarajevo u cilju poboljšanja kvalitete života građana općine, te će doprinijeti sigurnosti i boljoj povezanosti unutar naše lokalne zajednice.