{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kanton Sarajevo obilježava svoje dane od 2. do 9. maja

F
8.4.2013. u 12:28
0
1
Kanton Sarajevo obilježava svoje dane od 2. do 9. maja
0
Kanton Sarajevo obilježava svoje dane od 2. do 9. maja
Zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo usvojili su danas Program obilježavanja dana Kantona Sarajevo od 2. do 9. maja, a tokom tih dana bit će upriličeno prikazivanje igranih i dokumentarnih filmova, otvaranje izložbi te promocije knjiga.
Iako su zastupnici zatražili podatak koliko je novaca iz ovogodišnjeg budžeta za ove manifestacije izdvojeno, taj odgovor nisu dobili.

Upozoreno je i da svi obilježavaju dane u slično vrijeme te da bi se zbog racionalizacije sredstava trebali dogovarati da zajednički obilježavaju dane uz organiziranje manifestacija.

Tokon Dana Kantona Sarajevo bit će prikazani filmovi "Bife Titanik", "Jasmina", "Ljubav i bijes", "Snijeg", "Miris dunja" i "Pismo glava" u Kinoteci BiH.

Predviđeno je i organiziranje Dana otvorenih vrata Historijskog arhiva Sarajevo 6. maja, otvaranje izložbe "Majska izložba mladih" u Collegium artisticumu te likovna izložba Breške, glavna produžnica HKD "Napredak" Tuzla i "Anterija-moda jednog vremena".

U Art kući sevdaha bit će upriličena i promocija knjige "Mustafa Mulalić kao sakupljač sevdalinki: Nove kajde za stare sevdalinke".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: