{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Muzej Sarajeva pripremio bogat program za Noć muzeja

16.5.2013. u 13:11
10
0
Muzej Sarajeva pripremio bogat program za Noć muzeja
10
Muzej Sarajeva pripremio bogat program za Noć muzeja
Foto: Arhiv/Klix.ba
U okviru obilježavanja 18. maja, Međunarodnog dana muzeja i Noći muzeja, koji ove godine padaju na isti dan, Javna ustanova Muzej Sarajeva priprema nekoliko sadržaja.
"Ove godine smo se odlučili predstaviti naše sugrađene koji su dali značaj doprinos u historiji Sarajeva.
U Maloj galeriji Brusa bezistana bit će upriličena izložba posvećena Hamdiji Kreševljakoviću, historičaru i hroničaru. Izložba će biti otvorena u subotu 18. maja u 18.30, nakon čega slijedi koncert 11 horova u organizaciji udruženja Bellarte", saopćeno je iz Muzeja Sarajeva.

U Muzeju “Sarajevo 1878-1918” bit će predstavljen dr. Aleksandar Dorner, ljekar njemačkog porijekla, koji je 55 godina živio i radio u BiH i Sarajevu, gdje je i umro. Izložba će biti otvorena 18. maja u 11.00 sati. U večernjim satima, tačnije u 19.45, publika će imati priliku vidjeti “Noć u ritmu valcera”, udruženja Bellarte.

U Muzeju Jevreja BiH bit će upriličena izložba o mr. Samuelu Elazaru, farmaceutu, kulturnom radniku i jednom od osnivača Muzeja Jevreja. Izložba se otvara u 20.30, nakon čega slijedi koncert sefardske muzike. Sve tri izložbe rađene su u saradnji sa porodicama pomenutih ličnosti.

U Despića kući bit će predstavljen lik i djelo Vladislava Skarića, historičara, kustosa i direktora Zemaljskog muzeja, dok će u Svrzinoj kući biti upriličeno cjelovečernje emitovanje serijala Ta’rih, Kantonalne televizije.

Od 22:00 do 23:00 sata u avliji će Latif Močević izvoditi sevdalinke. Za sve programe ulaz je slobodan.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: