Nema kvoruma
38

Kanton Sarajevo je u blokadi, prekinuta sjednica Skupštine o privremenom finansiranju

M. N.
Foto: I. Š./Klix.ba
Mirza Čelik (SDA) nakon pozdrava napušta salu Skupštine (Foto: I. Š./Klix.ba)
Nastavak 19. radne sjednice Skupštine KS, na kojoj je trebala biti donesena odluka o privremenom finansiranju, nije održan zbog nedostatka kvoruma. Time je došla u pitanje isplata plata zaposlenima u javnim institucijama Kantona Sarajevo.

Kao i na prethodnoj sjednici, na mjesto predsjedavajuće je sjela Danijela Kristić, a naknadno se pojavio i Mirza Čelik kojeg je nova većina predvođena Strankom demokratske akcije izabrala za svog predsjedavajućeg koji je pokušao sjesti i izašao.

Sjednici je prisustvovalo 15 zastupnika. Nije bilo zastupnika SDA, SBB-a, DF-a i BOSS-a.

Zastupnik Damir Nikšić na samom početku se javio za poslovničku intervenciju pitavši šta znači ako danas sjednica bude ponovo prekinuta, na što mu je sekretarka odgovorila da nema prepreka da se sjednica zakaže bilo kada.

Predsjedavajuća Kristić konstatovala je da sjednici prisustvuje 15 zastupnika, što nije dovoljno za kvorum.

Podsjetimo, zastupnici Skupštine KS danas su trebali razmatrati Prijedlog odluke o privremenom finansiranju potreba Kantona Sarajevo za period od 1. januara do 31. marta 2020. godine. Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku o privremenom finansiranju Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo za period od 1. januara 2020. godine do 31. marta 2020. godine te Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku o privremenom finansiranju potreba Javne ustanove Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo za period od 1. januara do 31. marta 2020. godine.