{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kanton Sarajevo dobio novi saziv skupštine, šest stranaka želi vlast bez SDA

16.11.2018. u 10:45
759
193
Kanton Sarajevo dobio novi saziv skupštine, šest stranaka želi vlast bez SDA
759
U Kantonu Sarajevo danas je konstituiran novi saziv skupštine, potpisivanjem izjava i polaganjem svečane zakletve novoizabranih 35 zastupnika iz ukupno 8 stranaka.
Konstituirajuća sjednica održana je danas u Sarajevu, a utvrđeno je da će u novom sazivu Skupštine KS SDA imati 10 zastupnika, Narod i pravda šest zastupnika, Naša stranka pet, SDP i SBB po četiri, DF tri, NBL dva zastupnika i BOSS jednog zastupnika.

Zastupnici su polaganjem zakletve građanima obećali da će poštovati ustav, zakone, ljudska prava i slobode i da će štititi interese građana koje zastupaju.

Narod i pravda, Naša stranka, Socijaldemokratska partija BiH, Savez za bolju budućnost, Demokratska fronta i Nezavisna bh. lista već uveliko pregovaraju o formiranju nove skupštinske većine u Kantonu Sarajevo sastavljenu od 24 zastupnika, ali zvanični koalicioni sporazum još nije potpisan.

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković je predložio da se uspostavi komisija za imenovanje i administrativna pitanja u Skupštini KS, što je podržao 31 zastupnik.

Drugi zaključak bio je da se hitna sjednica održi 20. novembra, a 32 zastupnika su glasala za taj prijedlog. Također je odlučeno da će hitnom sjednicom predsjedavati Elmedin Konaković.

Podsjećamo, mandate su dobili: Hamed Aljović, Vildana Bešlija, Jasmina Biščević-Tokić, Aljoša Čampara, Mirza Čelik, Mahir Dević, Neira Dizdarević, Jasna Duraković, Dževad Poturak, Samra Hajdarević-Ćosović, Edin Forto, Vibor Handžić, Amra Hasagić, Fahrudin Pecikoza, Senad Hasanović, Admela Hodžić, Vedran Jakupović, Amra Junuzović-Kaljić, Bibija Kerla, Elmedin Konaković, Danijela Krispić, Mirvad Kurić, Zvonko Marić, Damir Marjanović, Amel Mekić, Arijana Memić, Sead Milavica, Damir Nikšić, Elvedin Okerić, Haris Pleho, Segmedina Srna-Bajramović, Igor Stojanović i Samir Suljević.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: