Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Proslo je vrijeme kad su debele veze morale raditi da bi se dobio posao u Školstvu. Ljudi idu gdje su im veće place i bolji uvjeti rada.. Fala Bogu kad smo i ovo dočekali. Sad se vlasti snalazite kako znate i umijete☝️🤣
Povecajte vi plate pance biti kadra. Handri direktor, razne administrcije, pripreem kuci, rad s djecom s poteskocama, bolesni roditelji, djeca nikad gora i sta sve to za 1000plus minus maraka.. a profesor si, zavrsis fakultet... ja ja ... mahat usima. Zato nam je sve ovako sto se samo rijetki posvete svom poslu i djeci, tako da izraste vecina koju sad srecemo na ulicama... krasni ljidi!
ne povećava ti kanton plate na nivou države. nisu ovlašceni
Mjesečna primanja srednjoškolskih nastavnika u Kantonu Sarajevo iznose iznad 1400KM, a nastavnici koji u sarajevskim školama predaju u okviru međunarodnih programa (IB, Cambridge) imaju čak i viša primanja, što su pristojni iznosi u poređenju sa prosječnom platom u Federaciji BiH. Nastavnicima svakako treba obezbijediti viši status u našem društvu, a ovaj potez Vlade KS je svakako pozitivan prvi korak u tom smjeru.