{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kanton 10: Policajci stupili u generalni štrajk

S
SRNA
24.2.2012. u 09:04
0
3
Kanton 10: Policajci stupili u generalni štrajk
0
Kanton 10: Policajci stupili u generalni štrajk
Livno
Policijski službenici MUP-a Kantona 10 stupili su danas u generalni štrajk, jer su ostali bez plata zbog neusvajanja budžeta za 2012. godinu, potvrđeno je iz Štrajkačkog odbora Sindikata radnika MUP-a.
Predsjednik Sindikata i predsjednik Štrajkaškog odbora Tino Krivić rekao je novinarima da će policajci u 11.00 sati u organizovanoj koloni doći pred zgradu kantonalne Vlade u Livnu, gdje će na protestnom skupu ponoviti svoje zahtjeve zbog kojih su stupili u štrajk, koji će trajati do njihovog ispunjenja.

Krivić je podsjetio da su policajci stupili u štrajk zbog neusvajanja budžeta za 2012. godinu, nepoštivanja kolektivnog ugovora u dijelu koji se odnosi na plaćanje noćnog rada i prevoza na posao i nepostojanja kantonalnog zakona o platama policijskih službenika i zakona o platama državnih službenika i namještenika.

Predsjedništvo sindikata radnika MUP-a Kantona 10 odluku o stupanju u generalni štrajk donijelo je 25. januara, a policajci su u štrajk stupili danas jer je u ovom kantonu bila na snazi odluka o proglašenju stanja elementarne nepogode zbog snježnog nevremena.

Na području Kantona 10 od 8. februara u generalnom štrajku su i prosvjetni radnici zaposleni u osnovnom obrazovanju, koji su zbog neformiranja nove kantonalne Vlade i neusvajanja budžeta za tekuću godinu takođe ostali bez plata.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: