{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kanton 10: Jeftiniji lijekovi sa esencijalne liste

S
10.4.2012. u 09:48
1
0
Kanton 10: Jeftiniji lijekovi sa esencijalne liste
1
Kanton 10: Jeftiniji lijekovi sa esencijalne liste
Javne i privatne apoteke na području Kantona 10 prihvatile su zahtjev kantonalnog Zavoda za zdravstveno osiguranje za smanjenje marže na lijekove sa 15 na 10 posto u 2012. godini, potvrđeno je iz ove ustanove.
Direktor Zavoda za zdravstveno osiguranje Ivan Krstanović rekao je novinarima da je nakon mukotrpnih pregovora ova ustanova zaključila ugovore sa svim apotekama na području šest opština Kantona 10 po kojima je marža koja se zaračunava na nabavnu cijenu manja za pet odsto.

Krstanović je potvrdio da su apoteke uvažile realnost zbog teške finansijske situacije u kojoj se nalazi zdravstvo Kantona 10 i pristale na smanjenje marže, što znači da će za pet posto biti jeftiniji svi lijekovi sa esencijalne liste koje građani - osiguranici Zavoda dobijaju besplatno na ljekarski recept.

Prema podacima kantonalnog Zavoda za zdravstveno osiguranje, javnim i privatnim apotekama na području Kantona 10 ova ustanova za lijekove je sa esencijalne liste u 2011. godini isplatila 3,8 miliona maraka, a više od 50 posto ovog iznosa naplatile su dvije privatne apoteke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: