Izazvala burne reakcije
1.3k

Kandidatkinja za Parlament pohvalila se da je "klepila" psa kišobranom dok je spavao

D. J.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Azra Dramalija, kandidatkinja Koalicije Država za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, na svom Facebook profilu se pohvalila kako je psa udarila kišobranom. Njena objava izazvala je oštre reakcije javnosti.

"Kako zabraniti psu da u saksijama spava? Ima li neko neku ideju, neki narodni, oprobani lijek? Ja sam, doduše danas primijenila kišobran i klepila ga preko leđa (dok je spavao). Iskreno se nadam da će zapamtiti lekciju", pohvalila se Dramalija.

"Sad će se javiti 'ljubitelji životinje' iste ovim putem pitam zašto je njima normalno imati čopore kerova po ulicama", zaključila je svoju objavu uz priložene fotografije saksija ispred zgrade.

Njena objava naišla je na oštre kritike javnosti kao i udruženja koja brinu o napuštenim životinjama.

O njenom postupku oglasili su se i na službenoj stranici Koalicije Država.

"Poštovani, s obzirom da nam se javljaju građani ponukani postom Azre Dramalije, kandidatkinje s naše liste, želimo vas informisati da se ograđujemo od njenog posta i bilo kakvog nasilja nad životinjama. U skladu sa principima Koalicije Država naša Etička komisija će ispitati slučaj i donijeti odgovarajuću preporuku o mogućim sankcijama. Izvinjavamo se svima koji su potreseni njenim postom. Hvala svima koji su nas upozorili na taj slučaj. Zahvaljujemo na razumijevanju. Koalicija Država", poručili su.