BiH
4

Kandidati SDUBiH za OV Centar Sarajevo o realizaciji lokalnih projekata

FENA
Kandidati Socijaldemokratske unije BiH (SDUBiH) za Općinsko vijeće Centar Sarajevo upozoravaju da se općinska adminstracija probudi svake četiri godine, uoči lokalnih izbora, i nastoji nadoknaditi sve propušteno u svom mandatu.

"Iako je građevinska sezona gotovo na izmaku, cijela općina Centar je pretvorena u jedno veliko gradilište", saopćeno je iz Općinske organizacije SDUBiH Centar i da su mnogi infrastrukturni projekti koji godinama čekaju na realizaciju, sada, zahvaljujući predizbornoj kampanji, u završnoj fazi realizacije.

Ilustriraju to stanjem u ulici Sumbula Avde "u kojoj se o trošku Općine Centar munjevitom brzinom stavlja novi sloj asfalta".

S obzirom na dinamiku i intenzitet izvođenja radova, građanima općine Centar bi bilo najbolje da su izbori svake godine, jer bi većina potrebnih radova na infrastrukturi bila završena u razumnom roku, smatraju kandidati SDU-a za OV Centar.

Dodaju da je ponašanje općinske administracije potpuno neopravdano, jer se sredstva poreznih obveznika u općini Centar ne troše na vrijeme, racionalno i namjenski u skladu s potrebama.

Kao kandidati za Općinsko vijeće Centar, ukoliko dobijemo povjerenje građana, zalagat ćemo se za princip da se građevinska sezona svake godine iskoristi maksimalno učinkovito kao da se radi o izbornoj godini, saopćeno je iz OO SDUBiH Centar.