Skup na Baščaršiji
0

Kandidati Četvorke u Starom Gradu: Amerikanci su imali dobru izlaznost, možemo i mi

I. P.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Kandidati ispred Četvorke u Općini Stari Grad, odnosno kandidati i nositelji lista ispred NBL-a; SDP-a, NS-a i Naroda i pravde, danas su se ukratko predstaviti na Baščaršijskom trgu. Među njima je bio i kandidat za načelnika Ibrahim Hadžibajrić.

Hadžibajrić je prije početka skupa kazao kako je važno je napraviti dobar rezultat u samoj općini jer se odmah nakon izbora ide u mijenjanje vlade u Kantonu Sarajevo.

Aktuelni načelnik i kandidat Četvorke je kazao i kako pandemija, nažalost, mnogima ide na ruku kada su u pitanju nadolazeći izbori.

"Nekim ljudima je pandemija došla kao kec na desetku jer se otvaraju šanse za mešetarenja na terenu. Ipak, nadam se da će to proći u najboljem redu", kazao je načelnik Starog Grada.

Ipak, protekli izbori u SAD-u poslužili su mu kao primjer kako se i pored teških vremena može napraviti dobra izlaznost.

"Apelujem građane da izađu na glasanje u što većem broju i da on bude veći od onog 2016. godine. Ako se to moglo desiti u Americi, može i u Sarajevu", kazao je Hadžibajrić.