Smeta mu i Komšić
154

Kandidat za premijera Hrvatske: Ako se nastavi s preglasavanjem Hrvata, treba zatezati odnose s BiH

A. L.
Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba
Potpredsjednik hrvatske političke partije Most Nikola Grmoja kazao je prilikom posjete Mostaru da će, ako bude izabran za premijera Hrvatske, zatezati odnose s Bosnom i Hercegovinom ako se nastavi s "preglasavanjem Hrvata".

Prema njegovim riječima, dosadašnje vlade u Hrvatskoj nisu učinile dovoljno kako bi Hrvati u BiH bili jednakopravni te je najavio da će napraviti potpuni zaokret ukoliko budu u vlasti.

"Želimo da BiH bude funkcionalna. Ali ako Hrvati u BiH nisu jednakopravni, mene BiH kao takva ne zanima. Oni su ovdje konstitutivni narod", istaknuo je.

Upitan hoće li, ako bude izabran za premijera, raditi na zatopljavanju odnosa Bošnjaka s Hrvatima, Grmoja je odgovorio da to ovisi o tome hoće li se prestati s preglasavanjem Hrvata u BiH.

"Radit ću na zatopljavanju odnosa ako se ta klima prema Hrvatima bude mijenjala i prestane s preglasavanjem. Ako to ne bude tako, onda Hrvatskoj ne preostaje ništa drugo nego ih zatezati”, dodao je.

Podsjetio je kako je njegova stranka u Hrvatskom saboru pokrenula inicijativu da se Željka Komšića u Hrvatskoj proglasi "personom non grata".