{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kandidat SDU Emir Zlatar na kafi sa intelektualcima

4.10.2012. u 08:54
0
46
Kandidat SDU Emir Zlatar na kafi sa intelektualcima
0
Kandidat SDU Emir Zlatar na kafi sa intelektualcima
Kandidat SDU za načelnika općine Stari Grad Emir Zlatar jučer je, u okviru svog projekta "Kafa s načelnikom", imao susret i sa istaknutim bh. intelektualcima koji godinama prate i dobro poznaju naučno-kulturološke prilike našeg društva, kao i mogućnosti općine Stari Grad.
Zlatar je i ovu priliku iskoristio da sa oblasnim ekspertima provjeri sve svoje buduće načelničke planove i elaborate iz oblasti nauke, kulture, kulturnog turizma i drugo. Tokom razgovora došlo se i do načelnih dogovora oko načina, metode i karaktera djelovanja općine Stari Grad u oblasti kulture.

"Naša općina je najznačajnija u BiH zbog svog predstavljačkog karaktera za cjeloviti bosanskohercegovački identitet svih građana. Naime, ako se tako može kazati, strateški resurs općine Stari Grad je njegova kulturološka pozicioniranost. Zbog toga posebnu pažnju pridajem kulturi u najširem smislu riječi. Dakle, kulturološkom predstavljanju u zemlji i inostranstvu, kulturnom turizmu, evociranju raznih kulturoloških postignuća svih naših zaslužnih i eminentnih sugrađana iz prošlosti itd", rekao je Zlatar, navodi se u saopćenju za javnost.

"Nakon razgovora sa predstavnicima VKBI-ja, Preporoda, i dobijanja njihove podrške, ovaj susret i razgovor usmjeren je ka zaokruženju mojih planova u ovoj veoma značajnoj oblasti za općinu Stari Grad. Imali smo i konkretne dogovore na ovu temu koje ćemo odmah formalizirati nakon mog izbora za načelnika, ako Bog da", pojasnio je Zlatar.

Među učesnicima susreta bili su profesor Hilmo Neimarlija i akademik Enes Karić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: