Socijaldemokratska unija BiH
0

Emir Zlatar: Samo sa mladima se mogu napraviti promjene

Klix.ba
Foto: SDU
Foto: SDU
Organizacija mladih SDU Stari Grad organizirala je susret sa kandidatom za načelnika Starog Grada Emirom Zlatarom, povodom učlanjenja velikog broja mladih osoba u SDU Stari Grad.

Na susretu su mladi predstavili biografije stotinjak mladih koji su se uključili, od koji je više od 80 posto visoko obrazovanih koji žele na biti aktivni sudionici realizacije projekata u Starom Gradu.

Zlatar je istakao činjenicu da bez aktivnog uključivanja mladih nije moguće napraviti društvene promjene, jer su oni odrastali bez ikakvih kompleksa i nisu inficirani nikakvim političkim ideologijama. SDU u Starom Gradu, ali generalno u Sarajevu, je u potpunosti otvorena za sve ideje i projekte koji pripreme ili koje već imaju i da je SDU u potpunosti otvorena da se mladi etabliraju u organe i savjete SDU na svim nivoima.

"Zahvaljujući na otvorenosti budućem načelniku Starog Grada Emiru Zlataru, dogovoreno je da se organizira druženje sa mladim ljudima Starog Grada, gdje će se pozvati ne samo članovi SDU već svi oni mladi koji žele putem programa SDU dati svoj doprinos za unapređenje stanja u našoj lokalnoj zajednici. U narednom periodu, tokom izborne kampanje, mladi će u svim mjesnim zajednicama organizirati 'kafu sa načelnikom Emirom Zlatarom'. Emir Zlatar svoj glas daje omladini, jer kako i sam naglašava, oni su budući nosioci ove države, i jednino oni mogu da ovu državu izvedu na pravi put", stoji u saopćenju SDU.