Rezultati u drugom planu
453

Kandidat SDA za načelnika Travnika koji je preminuo osvojio najviše glasova

E. M.
Mirsad Peco
Mirsad Peco
Kandidat Stranke demokratske akcije za gradonačelnika Travnika Mirsad Peco koji je danas preminuo osvojio je najviše glasova, ali dalja procedura imenovanja gradonačelnika u ovoj općini još uvijek nije poznata.

Predsjednik Općinskog odbora Stranke demokratske akcije Travnik Tahir Lendo je kazao da tri sata poslije zatvaranja biračkih mjesta kandidat SDA ima ubjedljivo vodstvo.

"Znamo da je naš rahmetli Peco osvojio više od 10.000 glasova i bliži se cifri od 10.500 glasova i ta brojka je nedostižna za druge kandidate. Ovo nam ne čini radost jer je doktor Peco preselio. Dobri su rezultati i za stranku, čekamo prebrojavanje po biračkim mjestima, ali i činjenicu da je izlaznost u Travniku niska i da je pitanje da će doći do 50 posto", kazao je Lendo.

Na drugom mjestu je kadar HDZ-a.

Peco je preminuo danas iza 12 sati uslijed komplikacija izazvanih koronavirusom, a iz Centralne izborne komisije su danas za medije kazali kako do sada nije zabilježen ovakav slučaj te da će o svemu tražiti instrukcije i od međunarodnih organizacija i OSCE-a u BiH.

Bakir Izetbegović je večeras kazao kako je najrealnije da se izbori u Travniku održe ponovo.