{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kancelarije ambasada u Banjaluci zatvaraju se 1. septembra

S
23.8.2010. u 17:18
0
100
Kancelarije ambasada u Banjaluci zatvaraju se 1. septembra
0
Kancelarije ambasada u Banjaluci zatvaraju  se 1. septembra
Ambasada Francuske u BiH zatvoriće svoju kancelariju u Banjaluci 1. septembra, a razlozi za to su isključivo finansijske prirode, rečeno je Srni u sjedištu Ambasade u Sarajevu.
U ovom diplomatsko-konzularnom predstavništvu navode da Kancelarija u Banjaluci više nije toliko potrebna da bi se za nju izdvajala novčana sredstva, a sve nadležnosti biće prenesene na Ambasadu u Sarajevu.

"Razlozi za zatvaranje su budžetske prirode, jer se smanjuju efektive", rekli su u francuskoj Ambasadi, podsjetivši da je kancelarija otvorena 1998. godine radi pojednostavljivanja kontakata.

Iz Francuske ambasade su napomenuli da će u Banjaluci nastaviti sa radom Francuski kulturni centar koji će uskoro dobiti veće prostorije za rad i povećati osoblje, te nastaviti da omogućava građanima Banjaluke kontakte i zbližavanje sa ovom evropskom zemljom.

Ispostava Njemačke ambasade u Banjaluci takođe se zatvara 1. septembra, što prema riječima njemačkog ambasadora Joacima Schmita, proizlazi iz neophodnog konsolidovanja državnog budžeta i nikako nema političku prirodu.

"Nadležnosti ove ispostave prelaze na njemačku Ambasadu u Sarajevu, a njemačke organizacije kao što su GTZ, DAAD, ali i Fondacija `Fridrich Ebert` ostaju i dalje prisutne u Banjaluci", rekao je Schmit za Srnu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: