Komentari (57)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Iskreno govoreci, mi smo u CEMERU. Prosle poplave, snijeg, sad susa i pozari, nigdje VLADE, ni proglasa nekog osmisljenog djelovanja. Sad je vazno sto jeTihic porucio Lagumdziji... Gdje je tu smisao i briga o BH? Pozovite gladni narod, ali osmislite aktivnosti i opet ce narod to zacijeliti. Prekinite nas svadati, jer je to pozar duha, koji je gori od pozara sume- sto je isto ogromna tragedija. Ja sam Hrvat, ali me iskreno, boli kad gori u Trebinju ili Konjicu, ili bilo gdje u BiH ili okolo.
Kako je ovo zanimljivo..Hrvati su ovakvi pa onakvi , Turci su nam \"braća\"..bome Hrvati nam gase a Davutoglu dolazi žderati..E bošnje , bošnje...kad će te naučiti da vam je u avliji prijatelj a ne u Aziji.
Hrvatska ima 6 kanadera tipa Bombadier 415 nabavljena od 1997. pa do 2008. Oni su uz Air Tractore (5 AT-802A Fire Boss + 1 AT-802F) glavna snaga za gašenje požara ljeti. I helikopteri MUP-a i HRZ-a se mogu pridružit, al oni nemaju ni 10% učinkovitosti kanadera, iako neki mogu nosit skoro isti teret. Model 415 je modernizacija modela CL-215 koji je posjedovala i Jugoslavija (a koje je 80% platila SR Hrvatska). Eskadrila CL-215 je bila stacionirana u Zemuniku i u predvečerje rata su prebačeni (ukradeni) u Crnu Goru. 1995. su pod sumnjivim okolnostima prodani Grčkoj. Zajedno sa tisuću rezervnih dijelova i 13 motora. Čisto za one koji stvarno misle da je to na neki način i njihovo. Kolka je izdržljivosti tih aviona govori činjenica da i dan danas u Grčkoj lete neki CL-215 stariji i od 30 godina. I Hrvatska je jedina od zemalja bivše Jugoslavije koja ima kanadere, iako očito nije jedina koja za njima ima potrebu.
KA32 u akciji u Španiji. http://www.youtube.com/watch?v=AlTqqvwUbGI&feature=related
kad god smo bili u gabuli, jedino nam je hrvatska istinski pomogla. ovi ostali su samo fol nešto obećavali, a nikad pomogli. mislim na te koje-kakve EUFORE, UNPROFORE, RUSKE FEDERACIJE itd... uglavnom su samo obećavali, ili dolazili na svršen čin da pokupe medijske ovacije, da nekažem zlatne medalje. hvala hrvatskoj.
Fahro vadi pare i kupi kanadere....
ja sam zamolio braću ruse da ne gase po bantustanu. nisu rusi odmah svatili, mislili su da se radi o bratskoj RS. ok. mošnje, tako da se džaba ne nadate. neće naša braća doći.
Ovi Hrvati nisu normalni, kada su Hr. kanaderi gasili brdo između Metkovića i BiH tada su prilkom manevriranja ulazili u zračni prostor BiH nekih 500-injak metara a naši smislovi im zaprijetili ako još jednom povrijede zračni prostorBih da će ih oborit (možemo ih oboriti al s K:U_R:C:O:M) a sad ti isti kanaderi smiju ući u BiH zračni prostor i gasiti požar.
fakat sa ovakvom mrznjom od strane nekih bosnjaka se mi cudimo sto nas svuda mrze
pa opet izađite na ulice slavit kad izgubimo od Turske,sunce vam nezahvalno
izete neznalico brzo zabrovljas kad je hrvatski kanader gasio oko konjica za prvi maj,a ja kako znam oko mostara i u mostaru zive i bosnjaci. nema nista gore od bosnjackog nacionalizma,ma srpski i hrvatski nacionalizam su male mace za bosnjacki ,fuj s t o k o nezahvalna
jest sad su hrvati krivi, ye.b.o ti nas.... a tihic i lagumdzija d.rk.a.ju i sta je tihic nego dijasporas, 80 % vlasti drze dijasporasi, to vidjelo sarajeva prije rata nije
polako ljudi jel znate koliko kanaderu treba da doleti iz kanade?
naravno da će rvatski kanaderi gasit oko mostara, neće gdje smo mi muslimani. mamicu im škutorsku..
Reko da komentarisem, posto niste upuceni. Turska nam je poslala svu opremu za gasenje pozara u sumskim predjelima, pa tako slijedeci put kad odlucite komentarisati, molim vas procitajte i ostale clanke :)))
Izgleda da je po nekim bošnjacima hrvatski kanader povrijedio zračni prostor BiH. Koji jadan narod, a nadasve nizašta sposoban.
charobnjak i bosna forever,onda vas dvojica cekajte turske kanadere da gase