{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kanada šalje 800.000 dolara za pomoć ugroženima u poplavama

S
8.6.2014. u 09:37
1
8
Kanada šalje 800.000 dolara za pomoć ugroženima u poplavama
1
Kanada šalje 800.000 dolara za pomoć ugroženima u poplavama
Foto: Klix.ba
Kanada je najavila da će priložiti 800.000 dolara u fond za pomoć hiljadama stanovnika Srbije i BiH koji su pogođeni majskim poplavama i klizištima.
U ime kanadskog ministra za međunarodni razvoj i frankofoniju Christiana Paradisa, odluku o pomoći objavio je poslanik iz šireg regiona Toronta i predsjednik novosnovane Grupe prijateljstva sa Srbijom u parlamentu Kanade Corneliu Chisu.

"Kanadskom podrškom želimo da pomognemo da se zadovolje najnužnije potrebe pogođenih porodica", poručio je Paradis, prenose beogradski mediji.

Chisu, koji je doseljenik rumunskog porijekla, a u Kanadi je ostvario inženjersku i političku karijeru, istakao je da kanadska humanitarna pomoć ima vitalnu ulogu u poboljšanju životnih uslova najugroženijih širom svijeta.

"Ovom pomoći osiguravamo da ljudi zahvaćeni poplavama na Balkanu dobiju najnužniju podršku posredstvom naših partnera na licu mesta", rekao je Chisu.

U saopštenju se naglašava da 15 miliona stanovnika živi u tri države zahvaćene nepogodama, Srbiji, BiH i u manjoj mjeri Hrvatskoj, a da je 3,1 milion pogođeno poplavama i klizištima.

"Kanada nastavlja da pažljivo prati situaciju i reagovaće na odgovarajući način", zaključuje se u saopštenju.

Kanadski Crveni krst ranije je otvorio poseban račun za pomoć poplavljenima na Balkanu i uputio prvu novčanu pomoć iz svojih fondova.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: