{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kampanja "Biraj život bez oružja": Predato više komada oružja

S
6.10.2013. u 15:52
0
4
Kampanja "Biraj život bez oružja": Predato više komada oružja
0
Kampanja "Biraj život bez oružja": Predato više komada oružja
Foto: SRNA
Na području Istočne Hercegovine u septembru je u sklopu kampanje "Biraj život bez oružja" predato više komada oružja, minsko-ekpslozivnih sredstava i municije, a podnesena su tri zahjeva za legalizaciju.
Komandir Policijske stanice Trebinje Miodrag Janković rekao je da su predate četiri puške, dva pištolja, 50 minsko-eksplozivnih sredstava i 948 komada municije.

U sklopu kampanje "Biraj život bez oružja" danas je policija u ulici Jovana Dučića u Trebinju građanima dijelila letak pod nazivom "Budi na pravoj strani - biraj život bez oružja".

"Kampanje je počela 1. septembra. Odnosi se na primjenu Zakona o amnestiji za nedopušteno posjedovanje minsko-eksplozivnih sredstava i oružja u Republici Srpskoj", podsjetio je Janković.

On je dodao da je cilj kampanje unapređenje svijesti građana o opasnostima zloupotrebe oružja, smanjenje broja ilegalnog oružja i smanjenje incidenata sa ilegalnim oružjem.

Janković je naglasio da je predaja oružja i minsko-eksplozivnih sredstava anonimna, ako to građani žele.

Prema Zakonu o amnestiji za nedopušteno posjedovanje minsko-eksplozivnih sredstava i oružja, građani u Republici Srpskoj, koji predaju oružje ili minsko-eksplozivno sredstvo, oslobođeni su krivične i prekršajne odgovornosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: