Posjeta poplavljenim naseljima
0

Kamočaji: "Službe ne rade svoj posao"

SRNA
Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Igor Kamočaji danas je obišao poplavljeno osječko naselje Hendekuša u opštini Ilidža, gdje je situacija zbog izlijevanja rijeke Bosne najkritičnija, i istakao da je ovo dokaz da opštinske i kantonalne službe ne rade svoj posao.

Kamočaji je naglasio da su u vrijeme nepogoda nadležni morali biti spremni i da je poražavajuće da se čamcima komunicira sa ugroženim stanovništvom, saopšteno je iz Gradske službe za informisanje.

U osječkom naselju Hendekuša poplavljeno je skoro 30 kuća, donji spratovi su onesposobljeni za život, ljudima je potrebna voda i hrana, a Gradska uprava će im obezbijediti brikete za ogrijev, jer im se mora isključiti struja.

Nekoliko kuća poplavljeno je i u naseljima Doglodi i Bojnik, a sve zbog izlijevanja rijeke Bosne koja je zbog padavina primila velike količine vode iz svojih pritoka Zujevine i Željeznice.

Zbog ozbiljnosti situcije Grad Sarajevo i gradonačelnik Alija Behmen uputili su danas inicijativu Predsjedništvu BiH i Ministarstvu odbrane BiH da se angažuje vojska u pružanju svih vidova pomoći ugroženom stanovništvu u poplavljenim naseljima Osijek, Doglodi i Otes.

Istu inicijativu Grad je uputio i Vladi Kantona Sarajevo da uključi nadležnu službu, odnosno opštinu Novi Grad, da angažuje opštinsku Službu civilne zaštite u preduzimanju potrebnih mjera u tim lokalnim zajednicama.