{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Čelnici KS u posjeti poplavljenim naseljima

S
7.1.2010. u 16:39
0
5
Čelnici KS u posjeti poplavljenim naseljima
0
Čelnici KS u posjeti poplavljenim naseljima
Premijer Kantona Sarajevo Besim Mehmedić sa ministrima privrede i prostornog uređenja i zaštite okoliša Abidom Šarićem i Abidom Jusićem obišao je i danas u prisustvu načelnika Općine Ilidža Amera Ćenanovića i direktora Kantonalne uprave civilne zaštite Mustafe Kovača poplavljena područja u sarajevskim naseljima Doglodi i Osjek, gdje se već dva dana nalaze ekipe Civilne zaštite, MUP-a KS, te Profesionalne vatrogasne brigade KS.
"Hendekuša je najkritičnije područje i ovdje je voda poplavila oko 30 kuća. Civilna zaštita je sa Profesionalnom vatrogasnom brigadom Sarajevo čamcima mještanima dostavila hranu, pitku vodu, ćebad i ostale potrepštine, s obzirom da jedan broj njih ne žele napustiti svoje domove“, rekao je direktor Kantonalne uprave civilne zaštite Mustafa Kovač.

Kako bi se ubuduće izbjegle ovakve posljedice, premijer Mehmedić dogovorio je sa načelnikom Ćenanovićem da se na proljeće krene sa uređenjem centralnog dijela rijeke Zujevine i izgradnjom mosta, te da se pristupi gradnji odvodnih i propusnih kanala, kao i nasipa koji bi omogućili da se voda ne zadržava.


"Sada je prioritetno da se pomogne ljudima u ovim ugroženim područjima, a nakon toga i da se trajno riješi njihov problem. Osim dogovora sa načelnikom Ćenanovićem, za srijedu (13.januara) u Kantonu Sarajevo sazvao sam sastanak kojem će, između ostalih, prisustvovati i direktor "Agencije za vodno područje rijeke Save" Sejad Delić sa kojim će biti razgovarano o realizaciji pomenutih projekata“, istakao je premijer Mehmedić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: