Reakcija
38

Kamočaji: Pecikoza pati od holandskog sindroma, ozdravio sam dolaskom Fortine vlade

Er. M.
Foto: E. H./Klix.ba
Foto: E. H./Klix.ba
Bivši direktor Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo Igor Kamočaji reagovao je na navode koje je u razgovoru za Klix.ba iznio zastupnik u Skupštini KS Fahrudin Pecikoza. On je rekao za Pecikozu, koji ga je optužio da je ozdravio čim je imenovan u upravni odbor, kazao kako pati od "holandskog sindroma".
Pecikoza je u nedavnom razgovoru za Klix.ba žestoko kritikovao kadrovsku politiku vladajuće većine u Kantonu Sarajevo navodeći kako je Igor Kamočaji bio osam mjeseci na bolovanju te da je ozdravio nakon što ga je Šestorka imenovala u jedan od upravnih odbora.

"Igor Kamočaji je bio osam mjeseci na bolovanju i čim je postavljen u nekakav odbor odmah je ozdravio. Pa je li se to ukazala nekakva gospa u Sarajevu?! Ako jeste hajde da to iskoristimo u marketinške svrhe. Hajde na unaprijedimo zdravstveni turizam s ovom Vladom KS. Čovjek godinu dana na bolovanju, postave ga u nekakav upravni odbor on odmah ozdravi. Terapija: liječenje odborom. Ako ste teško bolesni dođite u Sarajevo, mi ćemo vas postaviti u upravni ili nadzorni odbor i odmah ćete ozdraviti. I sada oni pričaju o poštenju. Ma je'l, ko o čemu ku*va o poštenju", rekao je Pecikoza.

Reakciju Igora Kamočajia na navode Fahrudina Pecikoza prenosimo u cijelosti i bez uredničkih intervencija:

"Prateći već u kontinuitetu, a posebno ova dva posljednja dana, klevetanje i iznošenje netačnih informacija o meni od strane osobe koja pati od „holandskog sindroma“ s pravim imenom Fahrudin Pecikoza odlučio sam da javno reagujem.

Svakako da sve do sada što je „moralista, dijagnostik, nestereotipni političar i zastupnik na jedva osvojen mandat“ iznio lično o meni će biti dostavljeno nadležnim organima s obzirom na klevetu i laži koji su tretirani prvenstveno Zakonom o zaštiti klevete, kao i da se provjere svi izrečeni navodi. Populistički ublehaš, po receptu, „ma ja ću odvaliti javno iako je netačno jer me zaboli k...., a zvuči dobro“ nažalost „po zastupniku na jedva osvojen mandat“ kod mene ne prolazi.

Ne ulazeći u razloge, javno klevetanje i iznošenje netačnih informacija o mom radnom i zdravstvenom stutusu, mi u stvari govore samo o jednom, a to je da je, očigledno, mojim ponovnim angažovanjem u strukturama firme u kojoj radim nečiji tal prekinut..,a čiji neka pravosudni organi to kažu.

Da podsjetim “zastupnika na jedva osvojen mandat“ koji nam svima morališe o tome ko i kako radi, ko je najbolji kandidat, a ko je najlošiji, ko je good gay, a ko je bad gay, da sam lično još prije tri godine nadležnim organima dostavio krivičnu prijavu zbog otkrivanja krivičnog djela i pronevjere od 574.859,78 KM o kojima moralista govori ovih dana na medijima. Također i za druge nepravilnosti koje sam otkrio, informisao i podnio tužbe nadležnim organima. Pretrpio političko i javno linčovanje i smjenjivanje, tjeranje na ulicu i ostanak bez posla, samo zato što sam bio rukovodilac ustanove, otkrio nezakonite radnje, i u tom periodu kada stranka kojoj sam pripadao nije imala uha od svog mandata u Vladi i Skupštinskoj većini. Za razliku od osobe koja pati od „holandskog sindroma“ i njemu sličnih populističkih političkih propuha, nisam trčao i pravio press konferencije i slikao se, nego spakovao i evidentirao sve i predao policiji i tužilaštvu. I tako više puta.

Naravno da sam ozdravio i prodisao, nakon skoro dvije godine najstrašnijeg mobingovanja dotadašnjih čelnika ustanove i njihovih satelita, ozdravio sada kada je Fortina vlada došla. Nema stresa, nema mobinga, ako znaš, pokaži se i radi i to je to. Nažalost ovom moralisti to neodogovora jer njegovom izvoru informacija i onima koje on podržava ova vlast očigledno nije partner za talove i megalomanske želje da se političkom diobom, po principu samo zato što sam zastupnik, dobije firma ili ustanova za jarana.

Presmješno je kada vidim da neko sa jedva malim brojem osvojenih glasova na izborima za skupštinskog zastupnika, a što sam ja nekada, kao kandidat za optšinsko vijeće znao u par mjesnih zajednica osvojiti u odnosu na cijeli Kanton, kreira svojim neutemeljenim dezinformacijama javni prostor, odlučuje o pitanjima iz nadležnosti najvećeg doma u politici Kantona Sarajevo, odlučuje o svima nama...tuga. Najmanje je gospodin koji pati od „holandskog sindroma“ pozvan da bilo šta govori jer je sam promijenio više dresova u kratkom periodu kao da je politički Ronaldo...izdao Fahrudina pa izdao Ibrahima pa sada će i raju iz Holandije, pa tako sve dalje....

I života ti dragog, nemoj samo mi ti moralisati i pričati o poštenju i marketingu...živ bio. Jer pamet ne dolazi sa mandatom. Uvijek je važila ona stara poslovica „Vidi ko ti kaže, a ne šta kaže“, i nje se držim", naveo je Kamočaji.