BiH
0

Kamočaji čestitao karatistima na uspjehu

Sarajevo-x.com
Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Igor Kamočaji primio je danas karate reprezentativce Univerziteta u Sarajevu koji su na 5. Evropskom univerzitetskom prvenstvu u karateu ostvarili izuzetan uspjeh.
Naime, u konkurenciji 102 univerziteta iz 23 zemlje Evrope i 350 takmičara, karate reprezentativci BiH su u ukupnom plasmanu osvojili 1. mjesto sa tri zlatne medalje i jednom bronzanom.

Današnjem prijemu su prisustvovali karate reprezentativci: Alem Kupusović, Nermin Potur, Admir Zukan, Adi Kurtović, Nedžad Jusić, Edin Lamadžema i Bakir Kečo, te selektor Suad Ćupina i trener reprezentacije Ramir Potur.

Dogradonačelnik Kamočaji čestitao je karatistima na ovom izuzetnom uspjehu naglašavajući kako takav uspjeh treba biti prepoznat i podržan od nadležnih institucija, prije svega Univerziteta u Sarajevu.

Inače, predstavnici tehničke organizacije ovog prvenstva KK "Ilidža" i selektor reprezentacije Suad Ćupina požalili su se na vrlo ignorantan odnos Univerziteta u Sarajevu i njegovih čelnih ljudi na ovaj i druge uspjehe karate reprezentacije koja pripada Univerzitetu.

Uime karate reprezentativaca Admir Zukan zahvalio je predstavnicima Grada na prijemu i čestitkama. "Ovaj sport zahtjeva mnoga odricanja, a mi to radimo zato što volimo", rekao je on.