Komentari (80)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
sta kaze ovaj gad, pomocno osoblje ce ostati bez posla... pa sta ce bolnicama tolika administracija, valjda tamo trebaju pretezno da rade zdr. radnici... u nasim bolnicama je uposleno najvise nemedicinskog kadra, portira, ekonomista, pravnika cak i arhtekti??? ima ih ko da je Haski tribunal, dok je medicinsko osoblje u deficitu... ne mozes naci strucne i kvalifikovane med. sestre da se na glavu nasadis, ima ih jedva 2%, a i to je pred penzijom... uglavnom nam vene bodu prekvalifikovane krojacice, kuharice, konobarice itd. jer NIKAD NIJE KASNO
a ako seka sebija postane direktor svih bolnica, hoćel se onda nać pare ... mislim s obzirom da je ona manager s "poznanstvima"
Portir, zaštita, spremačica, kuhar... U bolnici... Zašto bi bili na spisku uposlenika bolnicel istom kao i doktori i sestre?
Novaliću daj ostaku i razgulu odakle si došao! Bolje milom nego maricom!
Neka neka, samo cisti
...kod nas pravnik otišao u penziju a direktorica zaposlila dvojicu na njegovo mjesto,ljekara fali jedva se pokrivaju ambulante tokom godišnjih odmora,registrovalo 2000 pacijenata na jednog doktora a primilo,za 5 godina mandata,27 novih "radnika" u arhivu,na mjesto šofera,osoblje u registraciji pacijenata...i sl. a sve članstvo SDP-a,sve uhljebi i nečija djeca,pola DZ ima obavezu,samo,da dođe na posao...kupuju se aparati,vozila i namještaj od novca ZZO...samo RADIKALNE reforme!!!
...mora se zdravstvo odvojiti od politike,kao pravosuđe,...vlasnici fonda ZZO su oni koji ulažu novac u taj fond (građani) a ne političke partije,vratiti zdravstvene ustanove zdr. radnicima i pacijentima,novca(još uvijek)ima ali se ne troši namjenski,...
...i da se Ekrem nogira iz kuhinje... :)))))))
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Rakija i Sex, to je moja medicina
novalic nas unisti.protesti
KAZE SAUDIN SVIRALO UHLJEBLJENI LOPOV!!!
sve me nesto strah i pomislit sta spremate , mater vam j beskrupuloznu bezobraznu
Samo naprijed... pa zar ima logike isplacivati regres (regres je novcana nagrada) zaposlenima koji su negativno poslovali. Pa zar nije logicnije outsource usluge kao sto su vozaci, referenti za kopiranje, obezbjedjenje, cistaci, odrzavanje i ciscenje prostorija i tako smanjiti javne troskove. Samo naprijed...bez pravih promijena nema ni pravih rezultata.
Donna Ares napušta BiH, a vi o reformi zdravstva cc
Zna li neko gdje ce se sindikat okupit za proteste, da ih odem kamenovat.....pi... Uhljebske sebicne
Ja ovdje ne vidim nista dramaticno ni drasticno. Hoce reci da radna mjesta na budzetskim jaslama nisu vjecna i ne mogu se prenositi s koljena na koljeno? Podrzavam.
podržavala ne podržavala ona se prenose babo se odrekne odpremnine da mu zaposle sina i priča se nastavlja bolje 700 KM na budžetu nego 1200 u realnom sektoru
Kava su trenutna uredjenja skolstva i zdravstva, covjeku dodje da kaze Svejedno ne moze gore...