Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
prvo nek se pobrinu da poprave nas edukacioni sistem ( i dovedu barem malo normalnije profesore ) pa se onda moze pricati
Redovno sam bjezala s casova SH-HS u srednjoj skoli iako mi je pisanje bilo jaca strana. Knjige nisam citala nego gutala. Ali profesorica je bila jedna od najneangazovanijih profesora koje sam imala. Predavanja su bila suha, nije bilo nicega sto bi nas inspirisalo, ili ponukalo da dodjem na taj cas (osim kada je bilo vrijeme za ocjenu). Danas sam magistar, vrlo uspjesna na poslu, a jedno vrijeme sam radila i kao predavac na fakultetu u inostranstvu. Imajuci u vidu kakvi su nasi profesori nastojala sam da budem motivacija mojim studentima i uspjela sam. Slazem se, nas obrazovni sistem treba iz temelja popraviti, a kada nastavnicima bude stalo onda ce i djaci da ostaju u ucionicama.
Ne treba pretjerivati. Bjezanje je sasvim normalna stvar. Samo postaviti djetetu temelje da zna prepoznati granice... Ja sam redovno bjezao sa odredjenih predmeta koje nisam mogao savladati tj skontati i fino nauciti...Iako sam bio odlican i primjeran djak:))) U moje vrijeme kucni odgoj nije imao veze sa bjezanjem. Obicno su pizdeci ostajali kad bi svi bjezali, a slovili su za finu i odgojenu djecu..Pih ne daj Boze da mi takva djeca budu, zato ih ucim da je harmonija budalastina i rada jedini pravi recept za uspjeh :)
nikad ne bježim iz škole,elegantno izađem :)
25 neopravdanih = loše vladanje! kod mene uvijek bilo 24 na kraju godine :)!
Uplitati kucni odgoj u ovo je smijesno. To je irelevantno. Problem je sto djeca u boljim skolama bjeze, nemaju motivacije i bukvalno se \"vuku\" ka skoli i od skole. A ucenici koji nemaju kucni odgoj su 90% slucajeva klosari i delikventi. Njima niko ne moze pomoci. Ovo je veoma opsirna tema kojom se treba dobro pozabaviti. Prvo treba krenuti od \"old school\" roditelja i profesora koji su navikli na stari sistem iz Juge. Toga vise nema, to je proslost. Treba nam mladjih, modernijih i opustenijih profesora
@Dosada-Ma sta blebeces NASTAVNICE sta ti znas ko je tebi kriv sto si nesposoban!dijete divlje i ti prosvijetni radnik i G.OVNO..TI SI NEKO NEKO NEIZIVLJENO DERISTE ZLOSTAVLJANO U MLADOSTI!Djevojko MAGISTARE cestitam ko zna zna sve naj naj :) Mene je majka vaspitavala kako treba i svi u porodici al nemos pa nemos.U osnovnoj i srednjoj skoli vladanje nije 2 nego 0,izostanci uvijek sam bio prvi pop izostancima :D sa ponosom kazem :D sad sam 3god faxa tako da veze sa vezom nema ko je i kakav bio u osnovnoj i srednjoj.TAKO DA SSSSS AL KAD DODJE ONAJ IZ PIZDICA BRDJANIN ZAVRSIO SREDNJU I NEZNA SE PONASAT KO INSAN NEVOLI DJECU KAKO CE ON PREDAVAT??EM STO SMRDI SAM OD SEBE A EM STO SE NIJE OKUPO :)
hahah ma bjezanje je zakon :D
Kada roditeljima bude stalo do njihove djece onda nastavnici nece morati da budu terminatori pa ce i nastavnicima poceti da staje do djece Problem obrazovnog sistema zapravo lezi u neadekvatnom kucnom odgoju. Roditelji uopste ne odgajaju djecu nego ih prepuste televiziji, medijima, filmovima, pjevacicama za koje svakog casa mozemo citati kako se drogiraju i rade svakakve gadosti... kad nastavniku dođe takvo dijete koje je napola divlje onda on samo može da se trudi da se čas održi bez većih incidenata...
Sta ce biti, par neopravdanih i malo nize vladanje. Ionako, na 80% fakulteta, vladanje nije bitno. Meni je bilo 3 sve 4. godine pa sam se uredno upisao na fakultet.