{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kako Vito Popović drži moralne lekcije

S
8.12.2010. u 23:59
0
19
Kako Vito Popović drži moralne lekcije
0
Kako Vito Popović drži moralne lekcije
Izbor Šahbaza Džihanovića za sudiju Suda Bosne i Hercegovine ponukalo je aktuelnog dekana Pravnog fakulteta u Banjoj Luci da oštro reagira i preko jednog medija pošalje poruku kako je riječ o politizaciji pravosuđa.
U članku se podsjeća kako je Džihanović svojedobno bio visokopozicionirani kadar Stranke za Bosnu i Hercegovinu, a Popović nadodaje kako slučaj "svjedoči o direktnoj politizaciji procesa izbora sudija, te da narušava povjerenje javnosti u ionako poljuljan ugled Suda BiH".

Neko bi se mogao upitati je li to onaj isti Vitomir Popović čija je ratna karijera protekla u znaku odanosti ideji Radovana Karadžića? Je li to onaj isti nekadašnji Ombudsman za ljudska prava BiH koji je novinaru Damiru Kaletoviću, nakon što je ovaj u seriji priloga razoktrio njegovu blistavu ratnu prošlost, zaprijetio metkom u čelo? I je li to onaj isti Vito Don Popović koji je povrh svega i nakon svega tužio novinara Kaletovića zato što ga je nezakonito snimao?

Do koje mjere smo mi perverzno društvo govori i činjenica da se Džihanoviću, kakav god bio (a svakakav je bio) kao moralna vertikala suprotstavlja čovjek koji bi slobodnom novinarstvu presuđivao po kratkom postupku.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: