|

Kako Vito Popović drži moralne lekcije

Kako Vito Popović drži moralne lekcije
0
S
Sarajevo-x.com
8.12.2010. u 23:59
19
komentara
0

dijeljenja
Kako Vito Popović drži moralne lekcije
Izbor Šahbaza Džihanovića za sudiju Suda Bosne i Hercegovine ponukalo je aktuelnog dekana Pravnog fakulteta u Banjoj Luci da oštro reagira i preko jednog medija pošalje poruku kako je riječ o politizaciji pravosuđa.
U članku se podsjeća kako je Džihanović svojedobno bio visokopozicionirani kadar Stranke za Bosnu i Hercegovinu, a Popović nadodaje kako slučaj "svjedoči o direktnoj politizaciji procesa izbora sudija, te da narušava povjerenje javnosti u ionako poljuljan ugled Suda BiH".

Neko bi se mogao upitati je li to onaj isti Vitomir Popović čija je ratna karijera protekla u znaku odanosti ideji Radovana Karadžića? Je li to onaj isti nekadašnji Ombudsman za ljudska prava BiH koji je novinaru Damiru Kaletoviću, nakon što je ovaj u seriji priloga razoktrio njegovu blistavu ratnu prošlost, zaprijetio metkom u čelo? I je li to onaj isti Vito Don Popović koji je povrh svega i nakon svega tužio novinara Kaletovića zato što ga je nezakonito snimao?

Do koje mjere smo mi perverzno društvo govori i činjenica da se Džihanoviću, kakav god bio (a svakakav je bio) kao moralna vertikala suprotstavlja čovjek koji bi slobodnom novinarstvu presuđivao po kratkom postupku.
Prijavi grešku


Komentari (19)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...