Komentari (59)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vise goriva nego vode,ko da se naftom gasili
Treba ugraditi u helikopter ove stedljive motore, 2.0
1.850 TONA vode = 1.850.000... znači nije više goriva nego vode
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Skuplja pita neg tepsija. Da se nabavi kanader za 5-6M USD, ako nista smanjili bi potrosnju goriva, a ujedno i imali vecu efikasnost intervencija. Al jok, nek mi zato obnavljamo vozni park i prepiremo se jel ona Skoda Superb premium paket il' nije. Bravo! Svaka cast!
@kokolomoj Ne spominji SKODU SUPERBU, nabavka 100% opravdana, izbori se blize, pogon na sva 4 tocka kako bi se u svako najzabacenije selo moglo doci po jarugama i provalijama, sjedista koja se prozracuju, pa to je izuzetno potrebno, sta ako doticnom dodje gusto pa ispuse, nece valjda tako pred vecinsko glasacko tijelo.
Evo i da se ne proizvede vise, siguran sam da na trzistu ima drugih opcija (aviona) koje u jednom naletu mogu isprazniti vise vode nego ove skalamerije za dva dana. Uostalom, ko je rekao da moraju biti novi? Poenta je da svake godine imamo istu ako ne i goru situaciju sa sumskim pozarima. Trebevic je gorio mjesec dana i vjeruj mi to ce doci na naplatu i u ovom a bome i u svakom narednom decembru.
dobar je al trosi :D 155890/225 =
al ne treba zaboraviti da Mile digne helikopter da otrese jabuke na placu .. p a niko ne broji
i šakom i kapom
Ovaj Helikopter uzme 2-3 tone goriva,za let 2-3 sata tako da ovo gorivo je opravdano
Treba ugraditi dizelski motor, ovaj potrosi boga oca.
Vodu izrazili u tonama, a gorivo u litrima. Zašto to?
zbog sastava\gustine tecnosti
@feferonx, kapacitet spremnika za gorivo je izrazen u litrima, a nosivost u kg, odnosno tonama
1 sat leta, 650 litara goriva? hmm.
Budzet OS je oko 300 miliona km,95% novca ide na plate a fakture za gorivo isporucuju C.Zastitama.Da samo jedne godine dobiju 1/2 budzeta (150 mil.km),nikad nebi trebali pomagati u gasenju jer bi se mogle opremiti sve CZ i cak iznajmljivati kanadere drugim zemljama
Hebbem staru u 4mar svim uhljebima koji mi minuse daju,OS u ovoj zemlji sluzi za uhljebe kao i besplatni odlazak balija u Arabiju na hadj,ustasa u Lurd na misu i cetnika na Svetu Goru iliturgiju.Stoko pogana pogledajte sta vam papci rade
@percepcija recepcije, pa idi i ti u uhljebe dok si mlad, al jok, više se isplati drogu dilat i politiku bistrit
Kad smo kod požara, gdje kupiti dobru gril-tavu?