|

Kako Republika Srpska planira zaustaviti mlade ljude da ne napuštaju zemlju

Kako Republika Srpska planira zaustaviti mlade ljude da ne napuštaju zemlju
39
S
SRNA
23.5.2019. u 20:11
113
komentara
39

dijeljenja
Kako Republika Srpska planira zaustaviti mlade ljude da ne napuštaju zemlju Foto: M.D./Klix.ba
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je danas da će Republika Srpska preduzimati niz mjera da bi se stimulisao ostanak mladih i njihov povratak u zemlju.
"Pomoći ćemo oko stanova, prvih poslova i već od jeseni naredne godine formiraćemo poseban fond za podršku mladim ljudima do 35 godina u svojim djelatnostima ili prekvalifikacijama, koji žele da pokrenu svoj biznis i da im finansijski pomognemo za taj prvi posao", rekao je Dodik novinarima tokom posjete Bijeljini.

On je naveo da dio ukupnog programa zadržavanja mladih ljudi mora da bude pojačan program u Republici Srpskoj da se izgradi dovoljno vrtića koji mogu da prihvate svu novorođenu djecu.

"Preduzet ćemo niz takvih mjera koje država može da uradi, a onda bi i mlade generacije mogle ponešto da učine", poručio je Dodik i ocijenio da pri odlasku mladih iz zemlje ima realnih materijalnih uslova, ali i nekog pomodarstva.

Prema njegovim riječima, neki mladi koji su otišli sada se vraćaju u Republiku Srpsku, svjesni da i ovdje mogu značajno da se ostvare, u čemu će im Republika Srpska i pomoći.

"Republika Srpska je institucionalno i politički stabilna i nema nikakvih vidljivih naznaka destabilizacije, skupštinska većina koja je gotovo dvotrećinska, još se povećava i to garantuje da možemo brzo da radimo velike poslove, kakav je izgradnja auto-puta, o čemu je danas bilo riječi u Bijeljini", dodao je Dodik.

Dodik je naveo da SNSD, na čijem je čelu, kao i on lično, insistiraju na tome da svi koalicioni partneri u okviru skupštinske većine budu zadovoljni.

On je rekao da je pri podjeli funkcija u javnim preduzećima SNSD dobio 54 posto vlasti, da bi zadržao širinu koalicije, navodeći da bi u slučaju da su ostali u koaliciji sa samo dvije stranke SNSD imao oko 67 odsto vlasti u javnim preduzećima.

"U pogledu zadržavanja mladih, svi zajedno treba to da ostvarimo za Republiku Srpsku i to podrazumijeva da i sa opozicijom treba da razgovaramo o važnim temama", istakao je Dodik.

On je poručio da nema trenutka u kome nije spreman da razgovara sa svima i da je razumno da svi zajedno, shodno odgovornostima, razgovaraju o svim važnim pitanjima u Republici Srpskoj.
Prijavi grešku


Komentari (113)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...