|

Kako izgleda parkiranje u Sarajevu: Vozila i ispred nacionalnog spomenika

Kako izgleda parkiranje u Sarajevu: Vozila i ispred nacionalnog spomenika
19
Piše: E.S.H.
20.11.2014. u 18:41
97
komentara
19

dijeljenja
1/7 Foto: Haris Begić/Klix.ba
2/7 Foto: Haris Begić/Klix.ba
3/7 Foto: Haris Begić/Klix.ba
4/7 Foto: Haris Begić/Klix.ba
5/7 Foto: Haris Begić/Klix.ba
6/7 Foto: Haris Begić/Klix.ba
7/7 Foto: Haris Begić/Klix.ba
Činjenica je da u centru glavnog grada Bosne i Hercegovine nedostaje parking mjesta, što je, uz velike koncentracije vozila, u toku radnog vremena od 8 do 17 sati veliki problem za Sarajevo. Ipak, to ne opravdava nepropisno parkiranje.
Javne površine i prostori koji nisu predviđeni za parkiranje postaju pretrpani, jer svi koji ne pronađu parking mjesto svoje automobile ostavljaju ispred javnih institucija, kulturnih objekata i drugih objekata, kojima se zbog toga ne može prići.

Takav primjer je plato ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu, inače nacionalnog spomenika, gdje se svakodnevno bilježi nepropisno parkiranje.

Iako pauk služba KJKP Rad odvozi nepropisno parkirane automobile, neki se ni zbog toga ne brinu, pa ne biraju gdje će ostaviti svoj automobil.

Sigurno je da bi se povećanjem parking prostora, ali i povećanjem iznosa kazni za nepropisno parkiranje riješile ovakve situacije. Činjenica je da je zaista ružno vidjeti automobile na trotoarima, na zelenim površinama, ali i na platou ispred kulturne institucije kakva je Narodno pozorište.
Prijavi grešku


Komentari (97)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...