Investicija oko 2 miliona
191

Kakanjski Ponijeri dobili sredstva za novi ski-lift

E. M.
Kakanjski Ponijeri
Kakanjski Ponijeri
Ministrica turizma FBiH Edita Džapo i direktor JU KSC Kakanj Mirza Mušija prije nekoliko dana su potpisali ugovor o dodjeli 1,5 miliona KM za nabavku novog ski-lifta sa vučnim napravama tipa "T-bar", za koji je objavljen tender po principu "ključ u ruke".

S obzirom na to da se radi o jedinom skijalištu u Zeničko-dobojskom kantonu koje je do sada ličnim finansijskim sredstvima, odnosno sredstvima Općine Kakanj, dosegao zavidan nivo u kvaliteti usluga, investicija od nešto više od dva miliona KM za novi ski-lift je samo nastavak dobre priče na ovoj planini kod Kaknja.

Dok kakanjska politička reprezentacija, Mirsad Zaimović, Nermin Mandra i Mirnes Bašić, na višim nivoima vlasti rade na poboljšanju statusa ove općine i njenoj infrastrukturi, direktor JU KSC Mirza Mušija i načelnik Kaknja Mirnes Bajtarević novac usmjeravaju u ono što je najpotrebnije, a to je bogaćenje turističke ponude na Ponijerima, kako ljeti, tako i zimi.

U razgovoru za Klix.ba Mušija je kazao da je inicijator ove aktivnosti bio Mirsad Zaimović, te da je sretan što je ova priča došla do sretnog kraja.

"JU KSC je dobila priliku da investira u jedino skijalište na Ponijerima (jedino u ZDK) u ono što je njegova suština- novi ski lift. Taj problem je prepoznala kakanjska reprezentacija ljudi koji se nalaze na različitim pozicijama u vertikali u sklopu države. Incijativu Mirsada Zaimovića je većinski podržao Federalni parlament, a realizacija je došla preko Vlade FBiH, odnosno FMOiT, na čemu smo jako zahvalni!" kazao je Mušija.

Dodao je da je ostatak sredstava osiguran od Općine Kakanj i Zeničko-dobojskog kantona te da je ukupna vrijednost projekta po principu "ključ u ruke" oko 2,1 miliona KM.

Tenderska dokumentacija je spremna i objavljena, a u naredna dva mjeseca bi trebali biti potpisani ugovori s najpovoljnijim izvođačem radova.

"Mi ćemo se truditi da to ide što brže kako bismo sve završili do početka sezone. Ako iz objektivnih razloga ne uspijemo završiti svu proceduru, obzirom na složenost iste, uradit ćemo nabavku i čekati kraj sezone za njegovo postavljanje za narednu zimsku sezonu", dodao je Mušija.