{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kakanj bilježi još jedan uspjeh: 24. novembra otvaranje Hemodijaliznog centra

23.11.2015. u 08:27
0
5
Kakanj bilježi još jedan uspjeh: 24. novembra otvaranje Hemodijaliznog centra
0
Kakanj bilježi još jedan uspjeh: 24. novembra otvaranje Hemodijaliznog centra
U okviru obilježavanja 25. novembra - Dana državnosti BiH, 24. novembra u 12:00 sati u Domu zdravlja Kakanj bit će otvoren novoizgrađeni i opremljeni Hemodijalizni centar. Radi se o velikom projektu kojeg su zajedno realizirali Općina Kakanj, Javna ustanova Dom zdravlja Kakanj i kakanjski privredni subjekti.
Cilj projekta je građanima Kaknja koji radi hemodijalize putuju u druge općine omogućiti da ovu vrstu medicinskog tretmana ostvaruju u svom gradu čime će daleke i za zdravlje opterećujuće vožnje postati prošlost.

Realizacija ovog složenog, kompleksnog i skupocjenog projekta obuhvatala je grube i fine građevinske radove, postavljanje antistatik poda, farbarsko-molerske poslove, postavljanje elektro i vodovodnih instalacija, postavljanje stolarije i nabavku skupocjenih aparata.

U okviru obilježavanja 25. novembra – Dana državnosti BiH u Kaknju će biti otvorena i novoizgrađena savremena administrativna zgrada u kojoj će biti smještene općinske službe, a prigodnim svečanostima bit će ozvaničeno i puštanje u funkciju novoizgrađene mreže daljinskog grijanja u MZ Kakanj 2, puštanje u funkciju solarne elektrane u naselju Čaluci, te otvaranje novoizgrađene zgrade socijalnog stanovanja u naselju Varda u koju će useliti 8 socijalno ugroženih porodica Roma.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: