{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kadrovske izmjene u Vanjskotrgovinskoj komori BiH

S
18.2.2013. u 18:55
1
16
Kadrovske izmjene u Vanjskotrgovinskoj komori BiH
1
Kadrovske izmjene u Vanjskotrgovinskoj komori BiH
Potpredsjednici Vanjskotrgovinske komore BiH Amir Zukić i Veselin Poljašević razriješeni su dužnosti, a na njihove funkcije imenovani su Ismet Kumalić i Nemanja Vasić.
Na današnjoj sjednici Skupštine Vanjskotrgovinske komore BiH, koja je održana u Tesliću, usvojen je izvještaj Komisije za verifikaciju mandata delegata i odluka o verifikaciji novoimenovanih delegata u ovoj skupštini.

Nakon verifikacije mandata, na sjednici Skupštine imenovani su Dragoslav Mihajlović i Ahmet Egrlić za predsjednika, odnosno potpredsjednika, saopšteno je iz Vanjskotrgovinske komore BiH.

Skupština Vanjskotrgovinske komore BiH usvojila je odluku o izmjeni Statuta i razriješila dužnosti članove Upravnog odbora Dragana Despotovića, Edina Arslanagića i Nihada Imamovića, te članove Nadzornog odbora Sinišu Pratljačića i Jorgovana Begića.

U Upravni odbor imenovani su Borko Đurić, Šukret Hadžalić i Emir Raković, a u Nadzorni odbor Milomir Durmić i Huso Ćesir.

Skupštinski delegati imenovali su stalne skupštinske komisije, odnosno imenovana je nova Komisija za izbore i imenovanja dok je u Verifikacionoj komisiji zbog nespojivosti funkcija izvršena zamjena dva člana.

Na današnjoj sjednici Skupštine Vanjskotrgovinske komore usvojeni su i neophodni finasijski, planski i programski akti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: