U skladištu Pomozi.ba
525

Kadeti Policijske akademije FMUP-a sortiraju i pakuju donacije za Tursku i Siriju

S. Š. U.
Screenshot: Pomozi.ba
Screenshot: Pomozi.ba
Kadeti Policijske akademije Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova sortiraju i pakuju donacije koje će biti upućene unesrećenima nakon razornog zemljotresa u Turskoj i Siriji.

Iz udruženja Pomozi.ba javljaju kako se u skladištu u kojem se vrši sotriranje i pakovanje nalazi 180 kadeta, a da se za njihov prevoz pobrinulo Kantonalno javno komunalno preduzeće GRAS uz podršku Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo.

"Još jednom od srca zahvaljujemo kadetima i federalnom inspektoru Ervinu Mušinoviću, direktoru GRAS-a Senadu Mujagiću jer nam je bez razmišljanja danas pored tri autobusa za studente i srednjoškolce ustupio i dodatna dva autobusa za večernji prevoz za kadete, kao i kompanijama Spirit Tours i M-97 Tours koje su nam također pomogle pri prevozu", istakli su iz Pomozi.ba.

Podsjetili su da autobus kompanije GRAS kreće i sutra ujutro u 8:30 sati sa tramvajskog stajališta Baščaršija te da će stajati na svim usputnim tramvajskim stanicama do stajališta Energoinvesta kako bi pokupio volontere.

Povrtak iz Blažuja planiran je u 17 sati.