BiH
33

Kad se SDS igra u Fotoshopu: Izbrisali SNSD-ovu ministricu sa fotografije

Klix.ba
SDS se ozbiljno sprema da preuzme vlast u entitetu Republika Srpska, a u te svrhe se koriste i Fotoshopom.

Radio Feniks je na svojoj web stranici 30. januara objavio tekst u kojem se navodi kako su potpredsjednica Vlade Republike Srpske i ministarica porodice, omladine i sporta Nada Tešanović (SNSD) i poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Darko Banjac prisustvovali prijemu kod rukovodstva općine Bosanska Dubica koji je upriličen za pobjednike Kupa Rrepublike Srpske rukometaše Rukometnog kluba Kozara-Mlijekoprodukt. U istom tekstu se navodi da je ministrica Tešanović čestitala upravi, treneru i igračima osvajanje Kupa Republike Srpske i naglasila da je "Kozara-Mlijekoprodukt" klub koji je nedavno ušao u Premijer ligu, a već je osvojio Kup Republike Srpske i u Bosansku Dubicu donio značajan republički pehar.

Uz tekst je objavljena i fotografija na kojoj se vide Mile Zlojutro, načelnik Dubice, ministrica Nada Tešanović, narodni poslanik Darko Banjac, Perica Bundalo, šef dubičkog PDP-a i drugi.

Isti dan na zvaničnoj web stranici Srpske demokratske stranke (SDS) objavljen je tekst u kojem se također govori o ovom prijemu, ali se u njemu spominje samo SDS-ov poslanik Darko Banjac, odnosno u tekstu nigdje nije navedeno ime ministrice Tešanović.

Da stvar bude još gora, SDS je na svojoj stranici objavio istu fotografiju kao i Radio Feniks, ali su sa nje izbrisali ministricu Tešanović. Nakon toga, piše novinar Slobodan Vasković na svom blogu, SDS-ovci su u potpunosti izbrisali sa sajta i tekst i fotografiju.