Sarajevo
321

Kad ne može "Time Out Markale", može "Time Out Grbavica": Uskoro nova druženja na pijaci

Piše: Dž. L.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nakon što je Općina Stari Grad obustavila prošlogodišnja druženja "Time Out Markale" organizatori ovog događaja sada najavljuju "Time Out Grbavica" na pijaci u ovom sarajevskom naselju.

Organizatori iz Brew puba kažu nam kako pijaca Grbavica ima bolju infrastrukturu i potencijal za širenje njihovog događaja.

"Unatoč razlozima za otkazivanje prošlogodišnjeg druženja 'Time Out Markale' preovladavala je želja da se kroz ovaj projekt nastavi širiti pozitivna energija kroz grad, emocije i sve ono dobro što dolazi kada se prijatelji okupe za kuhinjski stol i dijele hranu", govore nam organizatori.

Plan je da se "Time Out Grbavica" održava svake subote, počevši od 8. juna u 18 sati. Kako saznajemo, za prvo okupljanje već se prijavilo više izlagača nego prošle godine, tako da će ponuda hrane biti raznovrsna, od domaće, mediteranske, italijanske, kineske... Organizatori poručuju kako neće manjkati ni raznog pića - cijeđenih sokova, vina, koktela te craft piva.

"Vjerujemo kako je ovaj projekt bitan za razvoj turizma i gastronomije u bilo kojoj općini u kojoj se održava. Ne sumnjamo da ovaj događaj može zaživjeti i van strogog centra grada", ističu organizatori te pozivaju sve zainteresovane da im se pridruže 8. juna na pijaci Grbavica.

Prošlogodišnje druženje "Time Out Markale" općina Stari Grad obustavila je ponajviše zbog pojedinih kritika javnosti da se ovakvi događaji ne trebaju održavati na mjestu masakra.

Međutim, organizatori poručuju kako ovakvi događaji doprinose promociji Sarajeva te predstavljaju podršku za razvoj lokalne ekonomije u vidu predstavljanja bh. ugostitelja velikom broju posjetilaca.

Pored velikog broja izlagača koji su se prošle godine okupljali na Markalama s ciljem da na što neobičniji način predstave hranu i piće iz njihove ponude, redovni posjetioci događaja bili su roditelji s djecom, i mladi i stari, kako domaći tako i stranci.