Komentari (43)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
15 godina i zavrsen fakultet, koni majmunluk od drzave, sistema i agencije
Radi se o tome da se u konkursu moraju spomenuti opšti uslovi koje radnik po Zakonu o radu mora da zadovolji (preko 15 godina) bez obzira što ga moźda u većini slučajeva posebni uslovi eliminiraju, kao ovdje, rijetko ko ima 15 godina i završen fakultet. Ali ako se ne navedu opšti uslovi u konkursu, žalba koja bi na to ukazala bi se automatski prihvatila i konkurs bi pao. Mrzim pravo, ali tako je kako je, ništa senzacionalno.
E da ovo nisu OBJAVILI, mnogi ne bi ni ZNALI šta se sve može POSTIĆI sa 15 godina !!!
Jbg ljudi upoznati s aksam fakultetima. Kaze kod nas pravo zavrse ove fakultete, pa onda upisu osnovnu
tipfeler vjerovatno, hoce to kad sluzbenik ima stodvadeset kila i prste ko cevape
15 godina i završen fax, mozda iz Kiseljaka ili Travnika fax?
sasvim ok konkurs. 15 god dovoljno da se zavrsi osnovna skola, privatna vanredna srednja te fakultet na univerzitetima u travniku ljubuskom bijeljini kiseljaku zivinicama... garant raspisao neki direktor kojem uskoro istice mandat a sitna djeca krupna zena
Po zakonu ne smiju se u ni u kakav radni odnos primati osobe mlađe od 15 godina života. Ne vidim u čemu je problem ili šta je toliko čudno što je u oglasu naveden i taj uslov. Čista formalnost po zakonu, i ono što jeste.
15 godina života i zdravstvena sposobnost su opšti uslovi propisano Zakonom o radu. I u oglasu lijepo piše "Opšti uslovi". Kod nekih oglasa piše "pored opštih uslova propisanih Zakonom, kandidat treba da ispunjava i posebne uslove...". Ovi su samo naveli koji su to tačno opšti uslovi. Ali, eto, neka se o nečemu piše.
I šta rade pomenuti? Kakav crni sliv Save, u ovim agencijama "rade" podobni. Primaju plate za bitisanje.
Možda je u pitanju lapsus - 5 se na numeričkom delu tastature nalazi odmah ispod 8. Ne vidim osnov da Klix pravi aferu od ovoga pored toliko afera bez epiloga u 18% SDA mahale, realno. Trebalo je tražiti objašnjenje. Suštinski gledajući, što se reka i ekologije tiče - tu će se voditi najbitnije bitke, ako već nisu i počele da se vode.
Nađoste li leš dečaka koji je pre godinu dana pao sa mosta u nabujalu reku u 18% SDA mahale tokom onih poplava? O tome vam pričam.
Pa to je 15 godina samo za one kojima se unapred rezerviše radno mjesto. Pa ti onda kad bi došao na red ne može jer je neko već bio, a zapravo je to to
jos samo slika fali..dobar oglas nema sta
Dje ima sa 15 godina zavrsit fakultet ?
Zaebancija od sistema, drzave i idiota