Za potpredsjednika RS-a
1.8k

Jusuf Arifagić kandidat Platforme za progres u RS-u na narednim izborima

FENA
Jusuf Arifagić (Foto: T. S./Klix.ba)
Jusuf Arifagić (Foto: T. S./Klix.ba)
Uspješni privrednik iz Kozarca Jusuf Arifagić novi je član Predsjedništva Platforme za progres i ujedno kandidat ove stranke za potpredsjednika Republike Srpske na narednim izborima, saopćeno je danas na press konferenciji ove stranke.

Kandidata za potpredsjednika Republike Srpske predstavio je predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić.

"Patriotu, privrednika i čovjeka u najboljem smislu te riječi Jusufa Arifagića predstavljam kao novog predsjednika Regionalnog odbora regije Vrbas. U isto vrijeme kao kandidata Platforme za progres za potpredsjednika Republike Srpske iz reda bošnjačkog naroda", kazao jer predsjednik ove stranke Mirsad Hadžikadić.

Hadžikadić pohvalno govorio o Arifagiću (Foto: T. S./Klix.ba)
Hadžikadić pohvalno govorio o Arifagiću (Foto: T. S./Klix.ba)

Hadžikadić je istakao da će Arifagić, uspješan privrednik , koji se vratio iz Norveške biti osoba koja će povezivati, jer kako je istakao on je prošao strahote rata, ali je i osoba koja gradi mostove.

Jusuf Arifagić je kazao da se vratio iz Norveške 2007. godine, jer je želio da doprinese održivom povratku i u svom Kozarcu koje je tad bilo simbol povratka.

Tako je otvorio farmu koja se bavi uzgojem norveške crvene krave i to se pokazalo uspješnim. Farma zapošljava oko 40 ljudi i to kakao je istaknuto na pres-konferenciji i povratnike Bošnjake i Srbe.

Arifagić je predložen za funkciju potpredsjednika RS-a (Foto: T. S./Klix.ba)
Arifagić je predložen za funkciju potpredsjednika RS-a (Foto: T. S./Klix.ba)

"Mislim da je put izgradnje i povratka onoga što mi zovemo bosanskohercegovačkom dušom u tome da gradimo našu Bosnu i Hercegovinu. Da shvatimo da mi svi pripadamo njoj", kazao je Arifagić.

On je istakao da u Republici Srpskoj nisu stvorene pretpostavke za održivi povratak nisu stvorena radna mjesta.

Na današnjoj press konferenciji istaknut je i značaj zajedničkog nastupa probosanskih snaga u Republici Srpskoj.