BiH
454

Jusko o odbijanju avionske karte: U državi kakva je BiH nedopustivo je da toliki novac potrošim na kartu

Piše: Er. M.
Ismir Jusko (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ismir Jusko (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nakon što je odbio iskoristiti avionsku kartu u biznis klasi za službeno putovanje jer je preskupa ministar saobraćaja i komunikacija BiH Ismir Jusko izjavio je za Klix.ba kako uopće nije imao namjeru da ta informacija dospije u centar javnog interesovanja.

Jusko nam je kazao kako je za njega nedopustivo da se toliki budžetski novci u državi kakva je Bosna i Hercegovine potroše na avionsku kartu.

Dodao je da njegova namjera uopće nije bila da informacija o odbijanju korištenja karte u biznis klasi izađe u javnosti s obzirom na to da smatra kako je učinio nešto normalno.

"Nema uopće potrebe da se razbacujemo budžetskim novcima. Ovo neće biti samo sada već i u budućnosti", rekao je Jusko.

Istakao je kako ne želi da bilo ko pomisli da je riječ o populizmu s obzirom na to da on nije učinio ništa drugo nego se odgovorno ponio prema onom što mu je dodijeljeno.

Podsjećamo, ministar saobraćaja i komunikacija BiH Ismir Jusko pozitivno je iznenadio bosanskohercegovačku javnost nakon što je odbio iskoristiti avionsku kartu u biznis klasi.

Naime, Jusko je tražio zamjenu avionske karte za kartu u ekonomskoj klasi koja je mnogo jeftinija od biznis klase.

Ministar je vratio kartu koju su mu mu kupili za službeno putovanje i dao nalog da se kupi karta u ekonomskoj klasi sa doplatom za emergency sjedište što iznosi oko 75 eura. Inače, biznis klasa košta više od 6.000 KM dok ekonomska klasa košta 1.500 KM.