BiH
18

Jusić o inicijativi za njegovu smjenu: Podnijet ću ostavku ako se utvrdi moja odgovornost

Piše: Er. M.
Sead Jusić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sead Jusić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Zamjenik ministrice odbrane BiH Sead Jusić kazao je za Klix.ba, nakon što je SBB uputio predsjedavajućem Vijeća ministara BiH zahtjev za njegovu smjenu, kako će ostavku podnijeti ukoliko se utvrdi da je odgovoran za kršenje zakona.

Jusić je rekao da ne želi davati nikakve komentare u vezi s inicijativom predsjednika Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudina Radončića, koja je upućena predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Denisu Zvizdiću.

"Što se tiče podnošenja ostavke, ako se utvrdi da postoji moja odgovornost u smislu kršenja zakona, propisa i procedura u Ministarstvu odbrane BiH, naravno da ću podnijeti ostavku", kazao je Jusić.

Zaključio je da je odluke donosio s uvjerenjem da su ispravne i da su za dobrobit ove zemlje.

Podsjećamo, Radončić je danas rekao novinarima kako smatra da je Jusić pogriješio što je potpisao odluku o angažmanu Počasne jedinice OSBiH za 8. i 9. januar u Banjoj Luci, dok je ministrica odbrane Marina Pendeš praktično još bila tu.

On je konstatovao da zamjenik ministrice takvim postupanjem nije ispoštovao odluku Ustavnog suda BiH koji je 9. januar kao Dan RS-a proglasio neustavnim. Jusiću je zamjerio i što se o svojim političkim odlukama nije konsultovao s bošnjačkim članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem ili s njim.