{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jurišić se osjeća dobro i sanja Tuzlu

S
4.8.2010. u 17:02
0
10
Jurišić se osjeća dobro i sanja Tuzlu
0
Jurišić se osjeća dobro i sanja Tuzlu
Foto: Tuzlarije.net
Predstavnici Fondacije "Istina Pravda Pomirenje" danas su u Tuzli upoznali javnost s detaljima nedavne posjete Iliji Jurišiću u beogradskom zatvoru. Istaknuto je, između ostalog, i kako bi Ganićev slučaj mogao pomoći i Iliji Jurišiću, piše portal Tuzlarije.net.
Prema njihovim riječima, Jurišić je sada smješten u bolju zatvorsku jedinicu u kojoj je sastav zatvorenika multietničan, što je dobro za njega.

Za razliku od ranijih posjeta Jurišić je ovaj put, kako su naveli, ostavio utisak da se fizički i psihički dobro osjeća, da ima snažnu volju i nadu da će konačno izaći iz zatvora. Mnogo piše, posebno poeziju, stvarajući tako svoju oazu u pokušaju da ostane razuman u svemu što mu se dešava već tri godine.

Još uvijek je u totalnoj informativnoj izolaciji, pisma koja dobija cenzurisana su, tako da se mnogo zanima za Tuzlu i sve što se dešavalo u njegovom odsustvu te zahvaljuje svima koji ga nisu zaboravili, koji mu šalju pisma i onima koji suosjećaju sa njim.

"Jurišić je dobro i sanja Tuzlu. Zamolio je sve njegove prijatelje koji su dobili poziv, da se odazovu na suđenje i da kažu šta se dogodilo 15. maja 1992. u Tuzli pred Apelacionim sudom u Beogradu", rekao je Sinan Alić, predsjednik Fondacije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: