Komentari (29)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Od uređaja u ARK-u su 95 % oni proizvedeni u Jugoslaviji, od filtera, sistema za prečišćavanje vode, agregata, preko telefonskih centrala, do trafo-stanice. Minel Beograd, Torpedo Rijeka, Ei Niš, Iskra Ljubljana, UNIS Sarajevo itd. Čovječe, sve smo znali napraviti! Sve! A vidi nas danas, ni hepek iz Kinder jajeta ne možemo sastaviti, a ovi nacionalisti nam pune glavu kret.enarijama i "napretkom". Al probudićemo se jednom. Do konačne pobjede! Btw šifra za komentare mi je bila MU.DAT! Hahahah!
..sto bih dao da mi je ovih zadnjih 23 godine bio samo ruzan san :-(..
BOSNOLJUBE,KAKVA ZAPADNA HERC.? O CEMU PISES? zivis u proslosti halooo? i kad smo kod poklapanja, bolje bi ti bilo da poklopis kakvu ribu,bolj ces se osijecat...MISLIM, NECE TI DRUGI BIT KRIVI, ako budemo navodili primjere o aparthejdskom nacizmu, imao bi sta cuti, ali to nevodi nicemu...prema tome...pametnom dosta :)
sve sto je ostalo da valja je iz onog doba... sta se je to sagradilo, otvorilo, napravilo, a da nije teal, privatno i od tudjih para?
ja bi mijenjao ovu uspomenu za neku drugu uspomenu iz tog perioda,kao autoput "bratstva i jedinstva" npr, sarajevo-split ili sa-zg. al vizionari tog vremena rekose kakvi autoputevi, "yuga je najrazvijenija i ona je vojna sila i tu treba ulagati", a dalje od nosa vidjeli nisu.
ovaj SIVONJA i uvlakusa tadica zbori ........
@PISAC razumijem da si ogorcen mojim komentarom ali evo, ako sam ja prepun mrznje prema drugima, evo kako tvoji u Zapadnoj Hercegovini se bore za suzivot i medjusobno postovanje i za doktrinu "Ljubi bljiznjeg svog": U Stocu, inace gradu koji je uvijek bio vecinski muslimanski, promotor aparthejda HDZ-evosko-Bobanvski nacista Stjepan Boskovic NE DOZVOLJAVA da Sahat kula kao kultrurno-historijski spomenik iz doba Osmanskog carstva dobije struju. Naravno taj spomenik su Bobanovci i srusili 1993 godine, pa je nekako i obnovljen, a sada ni struju ne daju. Ostatak zidina starog grada u Stocu je porusen, a nigdje se na zvanicnoj stranici Opcine Stolac ne mogu vidjeti slike tih zidina, koje su postojale prije nego je postojao i Tudmjan i Boban i HDZ. A u Opcini Novi Grad u Sarajevo dvije katolicke crkve se grade, koje nikad prije nisu bile tu. Toliko o suzivotu, pomirenju, mrznji, ksenofobiji. Zacepi bolje ti je dok te sa jos vise argumenata o aparthejdskom-nacizmu Bobanovaca nisam poklopio.
Nezgrapan stav u oruzanim snagama to je moguce camo u BiH..,
BOSNOLJUBE, prava si seljacina prepuna mrznje prema drugima i tvoji komentari odrazavaju frustraciju u kojoj si zaglavio,u svakom slucaju,ispod svakog nivoa,ali ne brini, imas ti istomisljenika.To je taj nivo i nema vam pomoci.
Jovane Josifovicu, ti si obicni ratni dezerter i sin upravitelja golog otoka. Za mene ce Konjic uvijek biti poznat kao rodno mjesto nekog drugog velikana.
@SALE Vidi se da te stara lijepo vaspitala da muzes Njemacku, a pametujes o Bosni. Znaju li ti poslodavci sta pricas o ljudima po internetu? Ima MAC, IP... Nije problem brajko, sve se lijepo da poslati njemackim vlastima, pa da vidimo jesi li dostojan da budes drzavljanin Njemacke. A inace nisam c.etnik, iz partizanske sam porodice i jako sam ponosan na to. Cak sam i ponosniji kad vidim sta su fa.sisti izrodili, a mi ostali drugovi, kao sto smo uvijek i bili. Nego lijepo koju knjigu u ruku, malo Wiki, malo Britannica, pa malo 1000 zašto 1000 zato i biće od tebe čovjeka ;)
Što naši pametnjakovići ne izdaše ovaj bunker prije par mjeseci kad se raja uplašila smaka svijeta. Moglo se strancima brdo love uzet , promovisat Konjic i okolina a ovako pripade umjetnicima tj nikakve fajde odnjega.
sto bi rek'o balaš ..."nama je dobro, taman kako smo zasluzili."
@lijevi ....j3bem ti gospodju mislim da si srboce´tnik , ovo ti je iz postovanja prema tebi .....,_ paneglu...!
Ovaj Josipovic je pravi Hrvat a ne Mate Boban, Dragan Covic, Bozo Ljubic, Franjo Tudjman, itd., jer se ovako promovise suzivot. Josip Broz Tito je od Italijana oslobodio Zadar, Cres, Rijeku i citavu Istru i Hrvatska je 1945 izasla sa prosirenim teritorijama za razliku od 1939 godine. Danas zatucani Bobanovci u zapadnom Mostaru, Grudama, Sirokom Brijegu, Citluku, Ljubuskom, Neumu, Vitezu, Kiseljaku, Kresevu, Zepcu su nezahvalna ko.pi.lad i ne vide sta su dobili, samo gledaju svoju toboze ugrozenost. To sto i dan danas na utakmice Sirokog Brijega tacnije FK Listice donose nacisticke zastave N.D.H., Vatikana i Nacisticke Njemacke, misleci da ce time biti veci Hrvati od Tita koji je izasao sa prosirenim teritorijama grdno se varaju. Bobanovce niko ne zeli ni u Hrvatskoj. Oni su gori od Srba sa Sjevera Kosova koji su srusili Jugoslaviju. Zivjela Bosna i Hercegovina i Hrvatska u miru i u najboljim susjedskim odnosima.
@SALE To nisu Titovi generali. Zna se ko su Titovi generali. Kukanjac je 1991. godine postao general-pukovnik, prije toga je bio komandant vojne oblasti Skopje. Dakle, najvisi cin je dobio za mandata tvojih ahbaba nacionalista i fasista. Informisi se decko, svojim primjerom ne dokazuj hipotezu da su nacionalisti supljoglavi :D
@Lijevi....... mislim na one od 70-tih...kao na Ratka Adzica Kukanjac i citav Beogradski Generalstab...